2024. április 27., szombat

Minden, ami a hétköznapjainkhoz szükséges

A kishegyesi búcsúvasárnapi ünnepi szentmisén részt vett Pásztor István, a tartományi parlament elnöke is – Cserkészavató a mise keretében

Hagyomány lett Kishegyesen, hogy a búcsúnapi és a búcsúvasárnapi szentmiséket az az évben felszentelt fiatal papok szolgáltatják, rendszerint az esperesi kerület papjaival. Búcsú napján, Szent Anna napján és a búcsúvasárnapi ünnepi szentmisén is Zsúnyi Tibor újmisés vállalta a prédikációt, s Anna-napján a szülői, nagyszülői példamutatásról beszélt, tegnap pedig a Miatyánk imádság értelmezéséről tartott beszédet, kiemelve, hogy amikor a mindennapi kenyerünkért fohászkodunk, arra kérjük Istent, adja meg nekünk mindazt, ami hétköznapjainkhoz szükséges, az élhető mindennapokhoz elengedhetetlen.

A vasárnapi misén jelen volt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális tanácsosa, Linka B. Gabriella, az MNT tagja, Marko Rovčanin polgármester, Mohácsi Zoltán alpolgármester, Hallgató Imre, a községi képviselő-testület elnöke, valamint a kishegyesi helyi közösség tisztségviselői. Az ünnepi misén részt vett a Welker-tanyán táborozó több mint száz cserkész, és a mise keretében Varga Zoltán atya vezetésével az új kiscserkészek és cserkészek letették a cserkészfogadalmat. A vasárnap reggeli mise keretében ft. Brasnyó Ferenc esperes-plábános megáldotta az új kenyeret.

Az Anna-napi rendezvények keretében tegnap Kishegyesi ízek címmel kiállítás nyílt az iskola előcsarnokában, ahol a kishegyesi termelők mutatták be sajátos termékeiket, este pedig a templomban Csőke András vezetésével komolyzenei koncertet adtak a zeneiskolák kishegyesi diákjai.