2024. április 27., szombat

Népünnepély a Tisza-parton

Moholon rendezvénysorozattal ünnepelték a falunapot

Péntektől ünnepelt Mohol, miután a helyi közösség szervezésében falunapi rendezvénysorozatot tartottak a helyi Tiszavirág rekreációs központban, ahol művelődési, sport és kulináris program várta a vendégeket. A Moholi Napok rendezvénysorozat fiákeres felvonulással kezdődött a helyi közösség épülete előtt, ahonnan a VenusTáncklub mazsorettjei, a Sambansa dobosok, a Novak Radonić ME néptáncosai, valamint az önkéntes tűzoltók vonultak fogaton vagy gyalogosan a rekreációs központba.

Díszfelvonulás a moholi helyi közösség épületétől (Fotó: Csincsik Zsolt)

Díszfelvonulás a moholi helyi közösség épületétől (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az ünnepségsorozatot Stanka Mihajlov, a moholi helyi közösség tanácselnöke és az elnökhelyettes, Világos Tibor nyitotta meg. A galambröptetést követően művelődési műsoron fellépett a Sava Trlajić kórus, a Venus mazsorettjei, a Sambansa dobosok, a Novak Radonić ME néptáncosai, az általános iskola táncos diákjai. A helyszínen este rockkoncertet rendeztek, amelyen a Pro Rock, a Zona Katastrofa és a Rock Cirkus zenekarok koncerteztek hajnalig. Szombaton délelőtt motorosfelvonulást is rendeznek Moholon. A délutáni órákban Chardio Pilates aerobikcsoport tartott nyílt órát a rekreációs központban, ahol volt kirakodóvásár is. Az esti műsoron fellépett a moholi Midnight Táncklub, majd a zentai Stevan Sremac ME. Ezt népzenei est követte szerb és magyar mulatós zenével. Vasárnap délután a moholi Tisza-parton halászléfőző-versenyt rendeztek, majd tamburazene várta a vendégeket.
A falunapi ünnepségsorozat részeként az elmúlt héten több sportrendezvényt is tartottak Moholon. Többek között volt asztalitenisz-, tenisz-, strandröplabda- és sakktorna, kispályás focitorna és nemzetközi horgászverseny, valamint országos úszómaraton a Tiszán.