2024. április 27., szombat

A Delta Mišković nélkül is jó működött

A Delta holding vezetősége tegnap sajtótájékoztatót tartott, amelyen Miroslav Mišković, a vállalat tulajdonosa is részt vett. A vállalat illetékesei ismertették az utóbbi fél év üzleti eredményét. Mišković egyetlenegyszer szólalt fel, amikor elmondta, hogy amíg előzetes letartóztatásban volt, addig ügyvédei közvetítésével folytatott párbeszédet a Delta vezetőségével.

Dejan Jeremić, a vállalat végrehajtó alelnöke elmondta, hogy bár Mišković távolléte nem tette egyszerűvé a munkát, a vállalat mégis sikeresen működött az utóbbi fél évben. A Delta hat hónapos bevétele 33,1 milliárd dinárt tesz ki, azaz megközelítőleg 296 millió eurót. A vállalat adó és járulékok címén 47 millió eurót fizetett be az államkasszába.

Ebbe az összegbe nem számították bele azt a 12 millió eurót, amelyet a hét elején a Delta óvadék címén fizetett ki, hogy Mišković elhagyhassa a fogdát és szabadlábon védekezhessen. A pénzt a Delta holdinghoz tartozó vállalatok kinnlévőségeinek megfizettetésével, valamint az árutartalékaik optimalizálásával biztosították, mondta Jeremić.

A sajtótájékoztatót követőn Mišković az újságírók felé fordult és mosolyogva intett nekik.