2024. április 26., péntek

Új tanácsválasztást kér a VMSZ Bácsföldváron

Bácsföldváron nem működik a helyi közösség tanácsa, ezért új választások kiírását kéri a Vajdasági Magyar Szövetség bácsföldvári helyi szervezete – mondta el sajtótájékoztatóján mgr. Fehér László, a helyi szervezet elnöke. Alexander Endre, a VMSZ bácsföldvári helyi szervezetének elnökségi tagja és a helyi közösség tanácsának a tagja arról számolt be, hogy a falu tanácsa több mint harminc napja nem ült össze, a tanács a kezdetektől rosszul működött, és állítása szerint egyesek a személyes érdekeiket fontosabbnak tartják a faluénál, ami végül a tanács széteséséhez vezetett.

Fehér emlékeztetett arra, hogy a 2011-es választásokon a Demokrata Párt által támogatott emberek kerültek többségbe a falu tanácsában, így olyanok is pozícióba kerültek, akik csupán személyes érdekeiket tartják szem előtt – ők először a többi párt képviselőit szorították ki a testületből, végül már párton belül is komoly feszültségek alakultak ki.

A VMSZ helyi szervezetének az elnöksége ezért olyan döntést hozott, hogy nyilvánosan szólítják fel a községi képviselő-testület elnökét: hatáskörével összhangban oszlassa fel a helyi közösség tanácsát Bácsföldváron, nevezzen ki egy ideiglenes testületet, és írja ki a rendkívüli helyi közösségi tanácsválasztást. A helyi közösség titkára ezt a kérelmet több mint két héttel ezelőtt átadta a kkt elnökének.