2024. április 26., péntek

Fortuna rámosolygott Novakra

Federer–Nadal csúcsrangadó valószínű a negyeddöntőben, Andy Murray várja a győztest – Ivanović és Janković nyolcaddöntős lehet

Novak Đoković számára adott az alkalom, hogy másodszor legyen a wimbledoni torna bajnoka. A világelső szerbre, a sorsolásban segédkező Serena Williams kezét vezérelve, Fortuna istennő mosolygott rá, hisz a Nadal, Federer, Murray trió valamelyik tagjával csakis a döntőben találkozhat.

Novak a német Florian Mayerrel kezd, majd sorban az amerikai Bobby Reynolds, a francia Jeremy Chardy, a német Tommy Haas, a cseh Tomáš Berdych, végül az elődöntőben a spanyol David Ferrer vagy az argentin Juan Martín del Potro következnek, ha a legmagasabban rangsoroltak veszik az akadályokat. A másik ágon Murray–Tsonga és Federer–Nadal negyeddöntő esedékes, s e két meccs győztese csatázik a döntőért.

Nem lebecsülendő ugyan az esetleges Haas, Berdych, Del Potro hármas, viszont egy jó formában, kellő lelkiállapotban levő és harci kedvvel maximálisan felvértezett Novaknak ez igenis több mint kedvező sorsolás, amit sehogyan sem lenne szép kihagyni.

Az 1. fordulóban TipsarevićTroicki kis szerb rangadót is játszanak, a győztes pedig azután a spanyol Albert Montanesszel mérkőzhet, vagyis eljuthat a 3. fordulóig, ahol Mihail Juzsnyij következne.

A hölgyeknél a S. WilliamsKerber, A. RadwanskaNa Li, SarapovaErrani és AzarenkaKvitová negyeddöntőt vetíti előre a sorsolás. Ana Ivanović Kvitová ágán van, s a csehvel csak a nyolcadöntőben kerülhet össze, amihez a francia Virginie Razzanót, a kanadai Eugenie Bouchard-t és a spanyol Carla Suárezt kellene sorban legyőzni. Jelena Janković a brit Johanna Kontával kezd, második ellenfele a belga Yanine Wickmayer, a harmadik pedig az ugyancsak belga Kirsten Flipkens lehet, s csak azután következne a fehérorosz Viktorija Azarenka. Janković esetleg honfitársnőivel is találkozhatna, hisz Vesna Dolonc Wickmayerrel kezd, Bojana Jovanovski pedig az első fordulóra a fiatal horvát Ajla Tomljanovićot, a másodikra pedig Flipkenset kapta ellenfeléül.

Babos Tímea a francia Mathilde Johanssonnal kezd, második ellenfele pedig Agnieszka Radwanska lehet.

A milánói challengeren a zombori Filip Krajinović nem jutott be az elődöntőbe, hisz tegnap három játszmában kikapott az olasz Andrea Arnabolditól.