2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Várt győzelem a rajton

Ha nem történik csoda, vasárnap az oroszországi Cseljabinszkban a szerb és a magyar válogatott vívja a serlegmeccset a 12. vízilabda-világligában. A jóslat alapja, hogy csak ez a két válogatott érkezett a legerősebbet megközelítő összeállításban, míg a többi vagy tartalékosan szerepel, vagy pedig, az erőviszonyokkal összhangban, eleve nincs esélye a zárómeccsre. A szerb keretből, kapitányi döntés alapján, csupán az Euroligát nyert C. zvezda gárdájának három legjobbja, Prlainović, Pijetlović és Vapenski nem utazott a nyolcas döntőre.

A hatszoros bajnok szerb válogatott már le is játszotta első meccsét és 13:5 (5:1, 4:1, 3:0, 1:3) arányban nyert Kína ellen. Gólszerzők: Filipović, Gocić, Mitrović, Ćuk 2-2, Udovičić, Šaponjić, Aleksić, Rađen és Mandić 1-1. Mint a részeredményekből is kiderül, a szerb válogatott példás lendülettel kezdte a meccset, félidőben 9:2-re vezetett, a harmadik negyedben még három góllal megtoldotta az előnyt, a végén viszont már erősen lazított. A torna második meccsén Japán válogatottja, nagy meglepetésre 5:2-re is vezetett Montenegró ellen, amely azután 9:7-re fordított, végül a japánok váratlanul 10:10-re mentettek.

A Magyarország–USA és Oroszország–Brazília meccseket az esti műsorban játszották, ma Szerbia Oroszországgal, Magyarország pedig Montenegróval mérkőzik meg.