2024. április 26., péntek

Oktatás és népszerűsítés

Az önkormányzat pályázatot hirdet a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára

A szabadkai önkormányzat környezetvédelmi titkársága a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára írt ki pályázatot. A városi költségvetésből 3 millió dinárt különítettek el erre célra.

Suzana Dulić, a környezetvédelmi titkárság titkára rámutatott, ez a negyedik év, amikor pályázaton igyekeznek támogatni a civil szektort és a környezetvédelmi projektumokat. Minden évben egyre több pénzt fordít az önkormányzat erre, s amíg 2008-ban 6 projektumot tudtak támogatni, tavaly már ez a szám 18-ra nőtt.

– A civil szervezetek kapcsolatot jelentenek a társadalom legkülönbözőbb rétegei és az állami intézmények, a mi esetünkben az önkormányzat között. A civil szervezetek munkájára kiemelten szükség van a környezetvédelem területén, hogy minél szélesebb körű kapcsolatot tudjunk fenntartani – emelte ki Suzana Dulić.

Žika Reh, a titkárság környezetvédelemmel megbízott munkatársa kiemelte, két témakörben igyekeznek majd elbírálni a benyújtott pályázatokat. Mindenekelőtt oktatójellegű pályázatokra számítanak, amikor műhelymunkákon, szemináriumokon, találkozókon a civil szervezetek, egyesületek népszerűsítik a környezetvédelem valamely ágazatát. A másik témakör pedig a civil szektor szerepének megszilárdítását, a környezetvédelmi tudat kialakulását célozza.

– Amíg az első témakörben a legmagasabb pénzösszeg, amire pályázni lehet 50 ezer dinár, a második témakörben már 200 ezer dinárt is lehet igényelni, ugyanis tudjuk, hogy egy-egy ilyen projektum megvalósításában a támogatók mellett, az egyesületek számára mindig jól jön a társfinanszírozó – mutatott rá Žika Reh.

A pályázatra június 20-ig lehet jelentkezni. Mint megtudtuk, olyan pályázatokra is számítanak, amelyek egyéves időtartamban valósulnak meg, vagyis a projektumok megvalósításának határideje 2014. június 1. A pályázatokat személyesen, lezárt borítékban is átadhatják a szervezetek az Ügyfélszolgálaton, ugyanakkor postán is feladhatják.

Az érdeklődők a 626-789-es telefonszámot hívhatják, illetve a város honlapján a http://www.subotica.rs/sr/4903/oglasi címen kaphatnak bővebb tájékoztatást, illetve a pályázathoz szükséges űrlapot is ezen a címen tölthetik le.