2024. május 8., szerda

Kihelyezett egyetemi előadások a könyvtárban

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap Óbecse önkormányzata és a Singidunum Egyetem keretében működő újvidéki Európai Jogi és Politikai Tanulmányok Kara.

Vuk Radojević polgármester szerint az önkormányzat ezzel azok előtt is megnyitja a továbbtanulás lehetőségét, akik az utazás, az albérlet, az étkezés költségei miatt nem tudtak eddig valamely egyetemi városban tanulni.

Galgó Ferenci Andrea oktatással, kultúrával és civil szervezetekkel megbízott tanácstag elmondta: akkreditált magánegyetemről van szó, amelynek kihelyezett konzultatív előadásainak az Óbecsei Népkönyvtár ad majd otthon, csupán a vizsgák miatt kell majd a hallgatóknak a székvárosba utazniuk. Az éves tandíj 1480 eurónak megfelelő dinárösszeg, amit 8–10 havi részletben is lehet törleszteni. A Vuk-díjasok az első évre díjmentesen iratkozhatnak be, a kitűnő eredménnyel végzett középiskolások és a legjobb egyetemisták pedig ösztöndíjban részesülnek.
A megállapodást Vuk Radojević polgármester és dr. Jelena Šogorov Vučković egyetemi dékánhelyettes írta alá. Az óbecsei önkormányzatban azt remélik, ezzel a lehetőséggel nemcsak a helyi diákok, hanem a környékbeli települések egyetemi hallgatói is élnek majd. A képzés elindításához legalább tíz diákra lenne szükség.