2024. április 26., péntek

Mesekönyv-bemutató

Topolya környéki falvakban járt a Forum kiadó könyvbusza

Tegnap délelőtt a zentagunarasi, a gunarasi és a bajsai általános iskolákba látogatott a Fórum Könyvkiadó Intézet mikrobusza. A kiadóvállalt az olvasás- és könyvnépszerűsítő rendezvényeivel korábban a szórványban járt – mondta el lapunak ifj. Virág Gábor, a Fórum igazgatója. Ez alkalommal a kiadó Hihetetlen mesék könyve című meséskönyvét mutatták be a diákoknak. A könyv szerzői közül kettő, név szerint M. Krekity Olga és Kocsis Lenke olvasták fel meséiket, majd elbeszélgettek a diákokkal, akik többek között olyan kérdésekkel „nyaggatták” az írónőket, hogy hogyan kell és nehéz -e mesét írni. A szerzőnőkkel való találkozás után a gyerekek megismerhették a Forum, a zEtna, a VMMI, az Életjel és az Agapé kiadványait.

Ifj. Virág elmondta, hogy korábbi tapasztalataik szerint a gyerekek érdeklődve fogadják a könyvkaravánt, kommunikálnak a szerzőkkel, s elbeszélgetnek velük az írásról, olvasásról.
A könyvbusz következő állomása Zenta lesz, a továbbiakban pedig szeretnének eljutni Törökkanizsára, Padéra, Majdánra, Egyházaskérre, Oroszlámosra, Kupuszinára, Budiszavára, Szilágyira és Bezdánba – számolt be az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy hamarosan Topolyán is el fognak töltetni egy egész napot.