2024. április 27., szombat
RÖPLABDA

A Spartacus egy győzelemre a történelmi sikertől

Szabadka: NIS Spartacus–Crvena zvezda 3:2 (27:25, 17:25, 18:25, 25:22, 17:15)

Sétaerdei sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Simonović (Kragujevác), Gradinski (Belgrád).

NIS Spartacus: Raonić 4, Memišević (libero), Trnić 11, Cvetićanin 9, Helić 19, Vujčin, Antanasijević, Medić 10, T. Matić 15, Radakov, Oluić, D. Matić (libero).

Crvena zvezda: Budrović, Marinković, Popović 7, Simić, Pušić (libero), Vojnić-Purčar, Bjelica 33, Kubura, Kecman 18, Lukić 5, Milovits 4.

Több mint kétórás küzdelemben, fantasztikus hangulatú találkozón a szabadkai lányok legyőzték a tavalyi bajnokot, és egy győzelem választja el őket a klubtörténelem első bajnoki címétől. Az első játszmában egészen a hajráig a belgrádiak vezettek, a Spartacus Medić ütése után (17:16) vette át a vezetést, majd Raonić adogatásával két pontra nőtt a szabadkaiak előnye. 24:21-nél a hazaiak három játszmalabdához jutottak, ám a vendégek mindhármat hárították, majd 25:24-nél újra egyenlítettek a piros-fehérek. Tatjana Matić ellen azonban már tehetetlennek bizonyultak, előbb védhetetlen leütéssel előnyhöz juttatta csapatát, majd hálón megpattanó adogatással megnyerte az első szettet csapat számára. A második játszmában végig a vendégek vezettek, az adogatás mellett a sánc is jól működött, a kitűnő teljesítményt nyújtó Bjelica mellé Kecman is társult, és a vendégek kiegyenlítették az állást. A harmadik játszmában a C. zvezda hasonló tempóban folytatta a meccset, a hazai támadások erőtlenek és kidolgozatlanok voltak, és a vendégek viszonylag könnyen megnyerték a szettet. Ekkor sokan féltették a hazaiakat, ám a Kék Galambok kibontották szárnyaikat, Sanja Memišević beállításával a védelem jelentősen javult, ami önbizalmat adott a befejezésekhez is, és a Spartacus Helić leütésével 21:21-nél utolérte a belgrádiakat. Trnić majd Cvetićanin sánca, valamint egy pontatlan belgrádi leütés után három játszmalabdához jutott a Spartacus, amiből a másodikat Helić kihasználta, és jöhetett a mindent eldöntő játszma. Ebben a hazaiak végig domináltak, azonban az első meccslabdához mégis a vendégek jutottak. 13:10-es hazai előnynél már csak két pont kellett a mérkőzés megnyeréséhez, de Popović adogatásaira nem találták ellenszert a hazaiak, és a belgrádiak előbb egyenlítettek, majd Cvetićanin hibája után meccslabdához jutottak. Ekkor Matić ragyogó ponttal egyenlített, majd Helić leütése után a hazaiak jutottak meccslabdához. Utána Helić a háló felett átnyúlt a másik térfélre, így újra egyenlőt mutatott az eredményjelző. A következő labdamenetnél azonban Helić bombája újabb meccslabdát jelentett a Spartacusnak, azt a vendégek már nem tudták hárítani, és Bjelica hosszú labdája után megkezdődhetett a hazai ünneplés. A ma 18 órától sorra kerülő negyedik mérkőzésen a Spartacus a bajnoki címért, a C. zvezda pedig az életben maradásért küzd a sétaerdei sportcsarnokban.