2024. április 27., szombat

Új vezetőség

Tisztújítás a VMSZ Ifjúsági Fóruma zentai szervezetében

A fiatalok Szegedinszki Krisztiánt, egyetemista hallgatót választották meg új elnöküknek. A VMSZ Ifjúsági Fóruma helyi szervezetének új alelnöke Bata Pál, ügyvezető alelnöke pedig Bodó Verona lett.

Az elnökség tagjai: Olajos Anita, Göblös Anita, Szarka Laura, Kecskés Viktor, Fábrik Csaba, Perpauer Hajnalka, Pintér Emese és Nagy Némedi Attila.

A voksolást követően Szegedinszki Krisztián az egybegyűltekhez szólva kiemelte, a következőkben azt szeretné, hogy mindenki együtt, egy jó csapat tagjaként vegyen részt a programjaik megszervezésében. Krisztián arra is felhívta a jelen levő fiatalok figyelmét, hogy minél többen vegyenek részt a VMSZ helyi szervezetének a gyűlésein is, amelyeken tájékozódhatnak az aktuális politikai helyzetről, s egyben képviselhetik a fiatalok érdekeit is.

A tisztújítón egyébként a község falvaiból is beválasztottak egy-egy fiatalt az Ifjúsági Fórum helyi szervezetének az elnökségébe. Az újonnan megválasztott elnök ennek kapcsán kiemelte, hogy azt szeretné, hogy ezek az elnökségi tagok aktívan részt vegyenek a falvak fiataljainak mozgósításában, az e településeken megrendezésre kerülő programok szervezésében, s hogy odafigyeljenek az itt élő fiatalok igényeire és problémáira. A gyűlésen elhangzott az is, hogy a VMSZ Ifjúsági Fórumának zentai szervezete az elmúlt másfél évben igen sok programot szervezett. Kecskés Viktor elmondta, hogy jótékonysági és környezetvédelmi jellegű akciókat is tartottak. Többek között két jótékonysági bál keretében ajándékokat gyűjtöttek össze, azokat a Thurzó Lajos iskola kisegítő tagozatának a diákjainak adományozták, egy bál bevételéből pedig ionizátort vásároltak a zentai gyermekrendelő számára. Több ízben tartottak Európai Unióról szóló előadásokat, s pályázatot szerveztek az emberi jogok napjának az alkalmából is.