2024. április 26., péntek

Sipos F. Tamás jött, az egyik gitáros ment

Tóth Zoltán gitáros úgy döntött, kilép a Republicból

Újabb bejelentés történt: Tóth Zoltán gitáros úgy döntött, hogy kilép a Republic együttesből. Erről maga a zenész nyilatkozott az RTL Klub 8:08 - Minden Reggel című műsorában.

Sorra jelentek meg a cikkek azzal kapcsolatban, hogy vajon kivel folytatja az együttes, ki énekli Cipő után a Republic dalait, s vajon marad-e az együttes neve, vagy változtat a zenekar. Most újabb hírek jelentek meg, miszerint Tóth Zoltán, a Republic gitárosa kilép az együttesből.

- Ha lenne több időm, akkor el tudnám magyarázni, hogy ez egy sokrétű döntés, több indokú kérdés volt. Nem azért, mert Gizi néni bármit nyilatkozott, sőt nem is teljesen azért, amit Cipő mondott, hogyha valaki kiszáll, akkor nincsen Republic. Ez egy belső döntés volt. Jelen pillanatban nem tudom elképzelni, hogyan lehetne tovább - kezdte Tóth Zoltán az RTL Klub reggeli műsorában. 

 - Cipővel eléggé egy sorsközösségben voltunk. Mivel ő kiesett ebből a dologból, én nem tudok senkit elképzelni a helyén. Nem tudom elképzelni, hogy bárki mással tudjak dolgozni - magyarázta a zenész, akit visszavárnak az együttes tagjai, az RTL Klubnak adott riportban ugyanis erről nyilatkoztak.

- Az, hogy a Republic együttes nem létezik, sajnos evidencia - folytatta Tóth Zoltán, majd hozzátette: - Ez Cipő halálával lezárult, és erre pontot kell tenni.