2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Három szerbiai siker

Szerbia sikerekkel zárult a pólósok európai kupaszerdája, hisz a Partizan és a C. zvezda egy nagy lépéssel jutott közelebb az Euroliga négyes döntőjéhez, amelyet május 31-én és június 1-jén Belgrádban rendeznek meg, a tavaly alakult kragujevaci Radnički álomgárdája pedig a szerdai firenzei meccs után már gyakorlatilag az Eurokupa bajnokának tekinthető.

A Partizan meg sem próbálta kibekkelni az itthon szerzett előnyt, és Dušan Mandić három találatával Bresciában is győzni tudott. A C. zvezda Egerben is jól játszott, és győzelemre állt, de a hazai csapat a hajrában kivívta a becsületmentő döntetlent. A Jug és a Barceloneta könnyen jutottak a negyeddöntőbe, a Galatasaray idegenbeli döntetlennel ütötte ki az orosz Szintezt, míg a görög Vuliagmeni nehéz perceket élt át Marseille-ben, hisz a franciák 8:4-nél már ledolgozták az athéni hátrányt, végül mégis egy góllal rövidek maradtak. A nap meglepetése a volgográdi Lukoil győzelme az Olympiakosz ellen. Az ötgólos veterán Dmitrij Sztratan vezette oroszok továbbjutást jelentő háromgólos győzelmet jegyeztek az esélyesnek vélt görögök ellen.

A negyeddöntő sorsolását hétfőn tartják, a meccsek pedig április 17-én és május 1-jén lesznek műsoron.

A kragujevaci Radnički az első negyedben még bajlódott a Florentiával, amely otthon 3:2-re vezetett az Eurokupa döntőjének első meccsén, a második negyedben azonban a dreamteam 4:0-lal fordított. A mérkőzés hőse Zdravko Radić montenegrói kapus volt, aki szó szerint kivédte az olaszok szemét. A visszavágót, amely puszta formaságnak ígérkezik, április 6-án tartják meg Kragujevacon.