2024. április 27., szombat

Legyőzni a bizalmatlanságot

Dr. Surján László EP-alelnök és Halász Béla református püspök közösen koszorúztak

Dr. Surján László, az Európai Parlament alelnöke és Halász Béla, az újonnan megválasztott református püspök az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából szombaton koszorút helyezett el a bácskossuthfalvi Kossuth-szobornál.

Az eseményről kiadott püspöki közlemény szerint a főhajtás során Halász Béla mint a szórványközösség lelkipásztora, a békés együttélés fontosságára hívta fel a figyelmet. – Élhetőbb jövőt csakis együtt tudunk építeni, kart karba öltve. Hiszem azt, hogy mi, a vajdasági magyarság érdekeit képviselők, hatékonyan tudunk majd együttműködni közösségünk előrehaladása érdekében – mondta.

Dr. Surján László, az Európai Parlament egyházakkal való kapcsolattartásért felelős alelnöke köszöntötte az új református püspököt. A megbékélés fontosságát az EP-alelnök is hangsúlyozta: – Le kell győznünk a különféle nemzetiségű emberek között a bizalmatlanságot. Ha bizalmatlan vagyok, akkor korlátok közé akarom szorítani a más nemzetiségűeket, nem tűröm vagy gyámság alá helyezem autonómiájukat. A bizalmatlanság öl. A bizalom éltet – jelentette ki Surján.