2024. április 27., szombat

Érkezik a hó

Magyarországon tömegbalesetet okozott, fákat döntött ki a hóvihar

Havazás kezdődött csütörtök hajnalban Magyarország nyugati részben az Útinform jelentése szerint, a közútkezelő fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől. Már több mint negyven autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Zala megyében csütörtök hajnali 3 órakor kezdett esni a hó, a havazás azóta átterjedt Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyére is. A Dunántúl nyugati felén jelenleg is változó intenzitással esik hó vagy havas eső. A hajnal óta lehullott hó vastagsága sok helyen már eléri az 5 centimétert.

A Dunántúl nagy részén, valamint Szikszó, Sátoraljaújhely és Nyíregyháza térségében erős vagy közepes erejű szél fúj, Fertőszentmiklós, Vasvár és Ajka környékén pedig viharos erejű széllökéseket észleltek a magyar útellenőrök.

Fák dőltek az útra, tetőket bontott meg a viharos erejű szél Vas megyében, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak. Győr-Moson-Sopron megyében, Pálinál kamionok csúsztak meg, a 86-os számú főúton teljes útzár van. Hegyfalutól Répcelak irányába csak a helyieket engedik a lezárt útszakaszra.

Nedeljko Todorović a Blic napilapnak elmondta, a hidegfront csütörtök délután érkezik meg Szerbiába, az esőzés lassan havazásba fordul át, holnap az egész ország területén 10-15 fokkal hidegebb hőmérséklet várható valamint enyhe havazás.