2024. április 27., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Kitartott a torinói és a párizsi előny is

Nem történt meglepetés a 2012/2013-as BL-idény nyolcaddöntőinek szerdai visszavágóin. Torinóban a hazai Juventus háromgólos előnnyel lépett pályára, és Alessandro Matri, illetve Fabio Quagliarella góljával ezt a meccset is megnyerte, így 5:0-s összesítéssel búcsúztatta a skót Celticet, és bejutott a sorozat negyeddöntőjébe. A múlt héten Valenciában 2:1-es sikert arató PSG dolga nehezebb volt, ugyanis a Valencia vezetést szerzett az 55. percben Jonas révén, és csak egy gólra volt a továbbjutástól, de érkezett a 66. minutumban Ezequiel Lavezzi, aki egyenlített, és bebiztosította a párizsi csapat továbbjutását.

Torinóban mindenki elégedett volt az eredménnyel, Antonio Conte vezetőedző szerint boldogságuk megérdemelt, de két lábbal a földön kell maradniuk: „A mérkőzés statisztikái boldoggá tesznek minket, mert megmutatják, hogy hatalmas utat jártunk be. Évek óta ez első BL-idényünk, sok játékosnak és edzőként nekem egyenesen a legelső. Nehéz csoportból jutottunk el idáig, most meg már a legjobb nyolc között vagyunk, nagyon örülünk ennek. Két lábbal kell állnunk a földön, nem lesz könnyű úgy megvédeni a bajnoki címünket otthon, ha sokat kivesz belőlünk a BL. Minden játékosomat megkértem arra, az edzéseken adjon bele mindent, mert szükségem lesz mindenkire.”

Franciaországban tegnap minden a PSG sikeréről szólt, a lapok felidézték a 18 évvel ezelőtti csapat játékosainak névsorát – pl. Raí, Weah, Ginola –, amelynek a legutóbb sikerült ilyen messzire jutnia a legrangosabb európai kupasorozatban. A párizsiak edzője, Carlo Ancelotti is kitért erre a 18 évre, de csapatát és az ellenfelet is dicsérte: „Nehéz, bonyolult, szoros mérkőzés volt. Az ellenfél igazán jól játszott, mi pedig nem mutattuk éppen a legszebb arcunkat az első félidőben. A kapott gól felébresztett minket, innentől kezdve jobban irányítottuk a mérkőzést, mint az első félidőben. A klub számára a továbbjutás fontos eredmény, 18 év után vagyunk újra a legjobb nyolc között. Remélem, a következő körben is jól megy majd a csapatnak.”