2024. április 27., szombat
VB-SELEJTEZŐK

A horvátok tartanak a szerb drukkerektől

Srna szerint nekik kell jó példát mutatniuk

Annak ellenére, hogy megegyezés született, hogy a március 22-i Horvátország–Szerbia világbajnoki selejtező mérkőzésen nem lesznek vendégszurkolók, a Slobodna Dalmacija című horvát lap szerint ennek épp az ellenkezője várható a találkozón.

Ez a lap úgy tudja, hogy a zágrábi Maksimir stadionban megrendezésre kerülő mérkőzésre elindulnak a Partizan és a Crvena zvezda szurkolói is. „Két évtizede várunk arra, hogy elmehessünk a horvát fővárosba, és a selejtezősorozat sorsolása nagyon megörvendeztetett bennünket. Nincs az az erő, amely megakadályozhat bennünket abban, hogy ott legyünk a zágrábi meccsen, és biztos vagyok benne, hogy ott lesznek a Daliák (a Zvezda szurkolói – a szerk. megj.) is, mint ahogy mindenki, aki a szívében hordja Szerbiát” – közli a lap egy meg nem nevezett Partizan-drukker szavait.

Az újság szerint a szerb szurkolókhoz csatlakozhatnak orosz kollégáik is. Az mindenesetre még nem világos, hogy a szerbiai drukkerek hogyan terveznek átjutni a határon, mint ahogy az sem, hogy hogyan jutnak majd a mérkőzésre szóló belépőkhöz. A napokban ugyanis az összes szabad eladásra bocsátott jegy elkelt, amelyeket kizárólag személyes dokumentumok felmutatásával lehetett megvásárolni.

A mérkőzés kapcsán nyilatkozott a horvát csapatkapitány, a Sahtar Donyeck 30 éves játékosa, Darijo Srna is, aki szerint a Szerbia elleni találkozó sorsdöntő lehet a vb-kvalifikáció szempontjából:„Az a mérkőzés akár sorsdöntő is lehet, hiszen a győzelmünk esetén Szerbia kiesne a versenyfutásból, mi pedig nagyon közel kerülnénk ahhoz, hogy biztosítsuk a csoport első két helyének valamelyikét.” A jobbszélső kitért a két ország közelmúltjára is: „Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a pályán nem tudjuk megváltoztatni a két ország múltját. Mi futballozunk, nem tudunk változtatni a múlton, de a jövőre lehet kihatásunk. Jó példával kell elöl járnunk.”

A 10 pontos horvát válogatott jelenleg Belgiummal osztozik a csoport első helyén, Szerbia pedig 6 ponttal lemaradva 3. a tabellán.