2024. április 27., szombat
MIRE KÖLTIK A PÉNZT?

A vízvezeték az elsődleges

A zentai Tisza-part–Alvég helyi közösségben érdeklődtünk

Zenta idei költségvetéséből a Tisza-part–Alvég helyi közösség a működésére és tevékenységére 7,2 millió dinárt kap – nyilatkozta lapunknak Vatai Zsuzsanna, a helyi közösség titkára. Ebből a keretből a legnagyobb részt, 4,2 millió dinárt a vízvezeték felújítására szándékozza fordítani a kerület, mivel a helyi közösség területén igencsak komoly gondot okoz az elavult vízhálózat, s különösen az Alvégben folyamatosan csőtörések történnek. Ezenkívül a helyi közösség területén mikrovezetékek is működnek még, amelyeket rá szeretnének kötni a városi vízhálózatra.
A helyi közösség területén a járdák állapotán is javítani kell. A kerület ugyan a helyi járulékból ez idáig kb. 4000 méter járdát és átjárót újított fel, de folytatni szeretnék az ilyen jellegű munkálatokat. Erre a célra a községtől kapott pénzből 500 ezer dinárt fordítanak, de a helyi hozzájárulásból is maradt valamekkora összeg, így összesen 2,5 millió dinárt szánnak a felújításokra.
A prioritások közt szerepel az utak rendbetétele is, ugyanis a szennyvízelvezető csatorna kiépítését követően azok olyan katasztrofális állapotba kerültek, hogy például az Arany János utcában elakadt a mentő, de a tűzoltókocsit is traktorral kellett kihúzni. Útjavításra a várostól kapott támogatásból egymillió, a járulék maradékából pedig 500 ezer dinárt költenek.
A helyi közösség területén évek óta nagy figyelmet fordítanak a játszóterek és zöldfelületek kialakítására és karbantartására, s ezeket minden évben igyekeznek továbbfejleszteni – mondta el beszélgetőtársunk. Az idén a meglévő játszótereket is tovább bővítik új játékszerekkel, padokkal stb., s természetesen a karbantartásukat is elvégzik. Ezenkívül az elképzeléseik közt szerepel az, hogy a Kukucska lakótömb előtt, a Goce Delcsev és a Nikšić utca kereszteződésénél kialakítanak egy közösségi teret, amelynek kiépítését tavaszra szeretnék elkezdeni – jegyezte meg a helyi közösség titkára.