2024. május 4., szombat
TEKE-BL

Szerb csapatok a négyes döntőn

Szerbiai és magyar szempontból kiválóan sikerült a Bajnokok Ligája 2. fordulójának visszavágója, hiszen a férfimezőnyben a Beograd és a Szeged, a női mezőnyben pedig a Pionír is eljutott a négyes döntőre, amelyet Szlovákiában, Zólyombrézóban rendeznek meg március 30-án és 31-én.

A férfiaknál az említett két csapatnak nem volt nehéz dolga, hiszen óriási előnnyel indulhattak a visszavágóra, a szabadkai lányok azonban haditettet vittek véghez, hiszen minimális előnnyel utaztak Belgrádba, ahol viszont szintén nyerni tudtak. A Pionírnak ez lesz a negyedik szereplése a legelitebb megmérettetésen, míg a Beograd először jutott eddig.

A forduló legizgalmasabb összecsapása Eszéken volt, ahol a helyi Konikom a négyes döntő házigazdáját, a szlovákiai Sportot várta. Késhegyre menő küzdelem alakult ki itt is (az első meccsen a Sport hazai pályán csak 5:3-ra tudott nyerni), de végül a szlovákok két szerbiai légiósa, a világ legjobbjának számító Zavarkó Vilmos és Jovan Ćalić meghozták az áhított pontokat és a győzelmet, így a zólyombrézói címvédőt nem érte olyan szégyen, hogy akkor ütik el a végső tornától, mikor ők a szervezők.

Eredmények, 2. forduló, visszavágó, férfiak: Konikom (horvát)–Sport (szlovák) 3:5 (az első mérkőzésen 3:5), Zaprešić (horvát)–Szeged (magyar) 6:2 (1:7), Bamberg (német)–St. Pölten 2:6 (5:3), Beograd (szerb)–Kolozsvár (román) 5:3 (8:0).

Nők: Conpet (román)–Lanteks (szlovén) 2:6 (1:7). Zagreb (horvát)–Pionír (szerb) 3:5 (3,5:4,5), Polinia (lengyel)–Bamberg (német) 1:7 (0:8), a romániai Electromures küzdelem nélkül jutott tovább a szlovákiai Tatran ellen.