2024. április 26., péntek

Vučević: Vajdaságban a haladók a legerősebbek

Miloš Vučević újvidéki polgármester szerint a hétvégi tartományi pótválasztások alapján megállapítható, hogy jelen pillanatban Vajdaságban a Szerb Haladó Párt a legnépszerűbb.

„Úgy gondolom, most már mindenki előtt világos, hogy elkerülhetetlenek a politikai változások Vajdaságban. Nem kívánok arról licitálni, hogy ezek egy, két vagy három év múlva következnek-e be, de vitathatatlan, hogy a Szerb Haladó Párt jelen pillanatban a legerősebb politikai erő Vajdaságban” – mondta Vučević a Tanjugnak.

Elégedetten nyilatkozott a hétvégi tartományi pótválasztások eredményéről, amelyek szerinte azt mutatják, hogy pártjuk ma dominál a vajdasági politikai színtéren. Mint mondta, ez látszik a három választókörzetben begyűjtött szavazatok számából. A haladók elégedettek, amiért két jelöltjük is bejutott a második fordulóba.

A demokraták szintén elégedettek az eredményekkel, nekik mindhárom körzetben továbbjutott a jelöltjük. Dr. Bojan Pajtić, a párt elnökhelyettese úgy vélekedett: a párt erősödését jelzi, hogy a hagyományosan jobboldali pártokra szavazó községekben a DP ekkora sikert el tudott érni.