2024. április 25., csütörtök

Zsirinovszkij a meteoritról: Új amerikai fegyver

Pánik nincs, az összeesküvés-elmélet azonban máris megjelent az oroszországi meteorittal együtt, írja az MTI. A szélsőséges megnyilvánulásairól ismert Vlagyimir Zsirinovszkij, radikális orosz ellenzéki politikus az amerikaiakat sejti a meteorithullás hátterében.

Zsirinovszkij ugyanis kijelentette, hogy szerinte egy új amerikai fegyvert próbáltak ki orosz területek fölött. A politikus azt is tudni vélte, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter azért próbálta telefonon elérni az afrikai körúton tartózkodó orosz kollégáját, Szergej Lavrovot, hogy figyelmeztesse a fegyverkísérletre.

Az internetes közösségi oldalakon hatalmas érdeklődést váltott ki a meteorit. A Twitteren fiókja is nyílt, s valakik a tűzgömbként lezuhanó jelenség nevében humoros társalgásba kezdtek az orosz internetezőkkel. A meteorit elnézést kért a károkért, de azt is megkérdezte, hol lehet panaszkodni az orosz postára. "Nem vagyok helyi, nem tudom, hogy kell ezt intézni". "Dmitrij Rogozin, (az űrkutatásért és védelmi iparért felelős) orosz miniszterelnök-helyettes érdeklődött irántam. Mentsenek meg!" - kérte az uráli meteorit a Twitteren.