2024. április 27., szombat

Segítségnyújtás a teniszezőknek

Zentán járt a tartományi sport és ifjúsági titkár

Szerdán Zentára látogatott Marinika Ciobanu tartományi sport és ifjúsági titkár. Munkatársaival együtt a község tartományi képviselője, Zsíros-Jankelić Anikó meghívására érkezett a Tisza-parti városba. A zentai városházán megtartott munkamegbeszélés résztvevőit Ceglédi Rudolf, a község polgármestere köszöntötte, aki a községi sportélet helyzetének ismertetése után gratulált a rendkívül sikeres zentai teniszezőnek, Györe Lászlónak az eddig elért eredményeihez, majd oklevelet adott át neki. Marinika Ciobanu szintén gratulált a fiatal sportolónak, majd a vajdasági tenisz hagyományairól beszélt, végül ígéretet tett arra, hogy a titkárság a jövőben igyekszik hozzájárulni a teniszező felkészüléséhez szükséges feltételek megteremtéséhez és a zentai teniszklubban uralkodó körülmények javításához.

Györe László a klubban uralkodó helyzettel kapcsolatban kifejtette, a versenyekre való felkészülését jelentős mértékben nehezítik azok a körülmények, amelyek között jelenleg dolgoznak, majd hozzátette, minden segítségre szükségük van ahhoz, hogy a feltételek javulhassanak. Elmondta, a jövőben is ugyanolyan erőbevetéssel szeretne dolgozni, mint ahogyan eddig tette, ugyanis szeretne még jobb eredményeket elérni. Siniša Kovačev, a zentai teniszklub elnöke elmondta, büszkék Györe László eredményeire, amelyek a 110 éves jubileumát ünneplő klub eddigi munkájának megkoronázást jelentik. Köszönetet mondott a fiatal sportolónak és édesapjának azokért az áldozatokért, amelyeket a sportsikerek elérése érdekében meghoztak, majd hozzátette, a klub vezetősége a jövőben is mindent megtesz majd azért, hogy segítse László felkészülését a versenyekre.

A tartományi sport és ifjúsági titkár a találkozó után munkatársaival együtt ellátogatott a zentai fedett teniszpályára is, ahol személyesen is meggyőződött az ott uralkodó körülményekről.