2024. április 27., szombat

Még ma lehet jelentkezni

Magyarkanizsán megtérítik a hóeltakarítás költségeit

A magyarkanizsai önkormányzat megtéríti azoknak a költségeit, akik a legutóbbi nagy havazáskor részt vettek a hóeltakarításban a község területén, a helyi közösségek elnökei még ma is leadhatják az érintettek névsorát – közölte a pénteken megtartott sajtótájékoztatón Lackó Róbert magyarkanizsai polgármester-helyettes és Vadász Károly polgármesteri tanácsnok.
Beszámoltak róla, hogy megbeszélést tartottak a község helyi közösségeinek elnökeivel az esetleges rendkívüli helyzetekre való felkészülésről. Mivel állítólag még februárban is előfordulhat jelentősebb havazás, ezért idejében fel akarnak rá készülni, és létrehoznak majd egy mindig hívható telefonszámot is, amin a lakosság bejelentést tehet, ha gond adódik valahol a közlekedésben. Ezt idejében közlik majd a tájékoztatási eszközök közreműködésével.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyarkanizsai község területén az I. kategóriájú közutak téli karbantartása a Vojput feladata, a II. és III. kategóriájú utak takarítását az önkormányzat szervezi, ezért vásárolt egy hóekét a Komunalac közvállalat számára. A többi munkát a Tisza Menti Vízművek munkagépei végzik el.