2024. április 27., szombat

Bővítik a vízgyárat

A pénznek legalább a felét a vízgyár kapacitásainak bővítésére fordítják, új, ózondúsítást és aktív szénnel történő szűrést végző üzemrészlegek épülnek majd, a nyersvíz-feldolgozás ezekkel az eljárásokkal a lehető legszínvonalasabb lesz. Ugyanitt – a limáni vízgyár területén – kiépítenek egy tízezer köbméteres tartályt is, ez hozzájárul majd a rendszer kapacitásának a stabilizálásához. Az európai hitelből építik majd meg a Pirosi út és a Belgrádi rakpart között az új szennyvízgyűjtő csatornavezetéket, ez mindenekelőtt az esővíz elvezetését könnyíti majd meg – megakadályozza a nagy esők idején kialakuló „kádeffektust” a Temerini, az Ipari és a Kiszácsi utcában.

Az idén folytatódik a limáni szennyvízcsatorna fővezetékének építése

Az idén folytatódik a limáni szennyvízcsatorna fővezetékének építése

A vízvezeték- és csatornarendszer karbantartására a városi költségvetésben 350 millió dinárt különítettek el, a vízművek saját forrásaikból 610 milliót fordítanak erre a célra. 340 millió dinárt emészt majd fel azoknak a munkálatoknak a befejezése, amelyeket 2012-ben kezdtek meg. A kátyi csatornahálózat megépítését befejezik az idén, erre 210 milliót különítettek el, a csatornázást megkezdik több szerémségi településen. Folytatódik majd a limáni szennyvízcsatorna fővezetékének építése, és a strand közelében lévő vízlelőhelyek kapacitásának növelésére százmillió dinárt fordítanak.

Néhány hónapon belül a Városi Vízművek a Vojvodina sportközpont épületében megnyit egy ügyfélfogadó irodát, a jövőben a fogyasztók ide fordulhatnak majd panaszaikkal, kérdéseikkel, javaslataikkal, SMS-üzenetekkel működő értesítőszolgálat létrehozását is tervbe vették. Ezen keresztül a csőrepedésekről, tervezett munkálatokról, vízkorlátozásokról értesülhetünk majd.