2024. június 16., vasárnap
ÚJVIDÉKI NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI KIÁLLÍTÁS

Hihetetlen érzés

A temerini Paska Oszkár még mindig nehezen hiszi el: megnyerte a John Deere traktort

A temerini Paska Oszkár lett a 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás legszerencsésebb látogatója. Megnyerte ugyanis az idei főnyereményt, a JOHN DEERE 5040D típusú traktort, amely a KITE Kft. ajándéka. Sok év után ismét vajdasági magyar nyerte meg a főnyereményt. Amikor csütörtök délután a sorsolás után felhívták, Paska Oszkár alig hitt a fülének. Az első kérdése az volt: Ez valami tréfa? Paska Oszkár csütörtökön az Újvidék Vásár Master Központjában megtartott Bajnokok estéjén vehette át a traktor kulcsát.

A szerencsés nyertest pénteken telefonon értük el. Paska Oszkár lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy még mindig nehezen hiszi el, hogy megnyerte a traktort.

– Kimondottan mezőgazdasággal foglalkozom. 25 évig tartottunk egy vegyes kereskedést is, de ezzel felhagytunk. Jelenleg mintegy 50 holdon gazdálkodom, elsősorban kukoricát, szóját és búzát termesztek. Tehát a traktor mindenképpen jó kezekbe került. Csütörtök délután éppen lefeküdtem pihenni, amikor csörgött a telefon. Egy női hang azt mondta, hogy az Újvidéki Vásárról hív. Gondoltam, biztos valamilyen kérdőívet szeretnének készíteni. Ekkor közölte, hogy gratulál, megnyertem a főnyereményt. Először nem hittem el, azt gondoltam, tréfál velem. A hölgy azt mondta, hogy mindjárt hív egy férfi a KITE-ből is. Amikor felhívott, akkor már kezdtem elhinni, de nem fogtam fel. Még most is alig hiszem el, hihetetlen érzés – fogalmazott Paska Oszkár.

Elmondta azt is, hogy mivel közel vannak, minden évben kilátogatnak a vásárra, szeretik körbejárni. 

– Sok a látnivaló, megnézzük a gépeket, a szép dolgokat, mi az, amire szükségünk lehetne. Tehát nagyon örülök annak, hogy megnyertem a traktort. Minden embernek kívánok ugyanilyen szerencsét, a mezőgazdaságnak jó évet, sok esőt és kiváló termést – üzente Paska Oszkár.

A szerencsés nyertes a jövő héten Csenejen veheti át a traktort, a KITE Kft. központi telephelyén.

A Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás egyik védjegyének számít a hagyományos nyereményjáték, amelyben a a belépőjegyekkel vehetnek részt a látogatók. Jövőre is minden bizonnyal értékes nyeremények várják a látogatókat.

Nyitókép: Paska Oszkár átveszi a John Deere kulcsát (Fotó: Ótos András)