2024. június 17., hétfő

Vendégszerető Vajdaság

Megnyílt a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság pavilonja

A 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás keretében tegnap megnyílt a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság pavilonja. Az idén is számos programmal várják a látogatókat.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, örömmel tölti el, hogy a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság az idén is képviselteti magát a régió legnagyobb mezőgazdasági kiállításán. 

– A tartományi titkárság a partnereivel együtt szerette volna bemutatni mindazt, ami a legjobb Vajdaságban. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy akik most itt vannak, valóban a legjobbak. A tartományi titkárság célja, hogy népszerűsítse Vajdaságot. A legújabb adatok alapján az idei első negyedévben 8 százalékkal több turista érkezett Vajdaságba az előző év azonos időszakához képest. Vajdaság híres a vendégszeretetéről, a turisták mindig elégedetten távoznak.

Szeretnék arra is rámutatni, hogy jelenleg rekordalacsony a munkanélküliségi ráta. A jövőben is folytatjuk a munkát, mivel ha az ember szereti amit csinál, az eredmények nem maradnak el – fejtette ki Ivanišević.

Kiemelte, hogy a tartományi titkárság pavilonjában az idén is számos programmal készültek.

– Bemutatjuk azokat, akik megkapták a legjobb Vajdaságból elnevezésű védjegyet. A női vállalkozóknak és a régi mesterségeket űző kisiparosoknak ezúttal is külön figyelmet szentelünk. A vásár utolsó napján a régióban először roma vállalkozók napját tartunk. Az Újvidéki Vásárnak szeretném megköszönni, hogy a pavilonunk mellett egy külön helységet biztosított a számunkra. A rendezvény mind a hat napján női tudósok, középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények mutatkoznak be az idegenforgalom és a turizmus területéről. Ugyanis a tartományi titkárság nagy hangsúlyt fektet az oktatásra és a fiatalokra, akik a jövőt jelentik. Minden olyan érdeklődőt szeretettel várunk, akik többet szeretnének megtudni Vajdaság turisztikai kínálatáról – fogalmazott Ivanišević.

Gordan Bašić, a Fruška gora-i Borászok Egyesületének igazgatója elmondta, hogy a tartományi titkárság pavilonjában az idén is számos borászat mutatkozik be.

Az egyesület fő célja, hogy népszerűsítse a Fruška gorát, mint jelentős borrégiót. Szeretnénk összehozni azokat, aki bortermeléssel foglalkoznak a Fruška gora területén. A szerémségi borvidék vezető helyet foglal el Szerbiában. A mezőgazdasági kiállítás kiváló alkalom arra, hogy népszerűsítsük a borászatokat.

Vajdaságnak mindenképpen van mire büszkének lennie. Köszönettel tartozunk a tartományi titkárságnak, hogy nagy hangsúlyt fektet a vajdasági borászatok támogatására – fejtette ki Bašić.

A tartományi titkárság pavilonjában zenei programok tették hangulatosabbá a megnyitót. A látogatók az idén is megkóstolhatták a különböző süteményeket, sonkákat, kolbászokat, kipróbálhatták a kiváló minőségű borokat.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele