2024. július 20., szombat

Nemi egyenlőséget az üzleti életben is!

Tanácskozás a Vajdasági Gazdasági Kamarában

A Vajdasági Gazdasági Kamara dísztermében tegnap tanácskozást tartottak A női vállalkozók támogatása Vajdaságban címmel. A konferenciát a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság az ENSZ nemi esélyegyenlőségért felelős ügynökségével (UN Women) közösen szervezte meg. 

A nemek közötti egyenlőség témakörének aktuális kérdésein kívül bemutatásra kerültek azok a körülmények, amelyek az egyenlőtlenség megjelenéséhez vezetnek. Az UN Women ezenkívül elemezte a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság ösztönző intézkedéseit is.

Olja Janković Leković (Fotó: Dávid Csilla)

Olja Janković Leković (Fotó: Dávid Csilla)

Olja Janković Leković, az UN Women munkatársa elmondta, örömmel tölti el, hogy a tartományi titkárság nagy hangsúlyt fektet a női vállalkozók támogatására. 

– A tartományi titkárság pályázatai mindenképpen eredményesek. Az a fontos, hogy csökkenjen a gazdasági szakadék a női és férfi vállalkozók között. A tartományi kormány sokat tesz a nemek közötti egyenjogúság megvalósítása érdekében. A tartományi költségvetésből számos nemi egyenjogúsági program intézkedéseit finanszírozza. Az UN Women évek óta sikeresen együttműködik a tartományi kormánnyal. Úgy gondolom azonban, hogy még sok a tennivalónk a nemi egyenjogúság megteremtése érdekében – fejtette ki Leković.

Nenad Ivanišević (Fotó: Dávid Csilla)

Nenad Ivanišević (Fotó: Dávid Csilla)

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, hogy a tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat, mivel fontosnak tartja, hogy gazdaságilag megerősödjenek.

– Hálásak vagyok az ügynökségnek, amiért részletesen elemezte a munkánkat. Elégedettek lehetünk az eredményekkel, ugyanis eddig 180 millió dinárral támogattuk a női vállalkozókat. Örömmel tölt el, hogy egyre több a sikeres női vállalkozó Vajdaságban. Fontos kiegyenlíteni a nemek arányát az üzleti életben. A nők teljesen egyenlőek a társadalomban, és fontos, hogy minél kedvezőbb légkört teremtsünk számukra. Úgy gondolom, hogy nélkülözhetetlen néha megállni és szemügyre venni az eddig elért eredményeket, mi az, amin javítani kellene. A tartományi titkárságnak az a célja, hogy segítsen a polgárokon. Remélem, hogy a jövőben is sokan jelentkeznek a tartományi titkárság pályázataira –  fogalmazott Ivanišević.

Nyitókép: Nenad Ivanišević (Fotó: Dávid Csilla)