2024. április 14., vasárnap

Útmutató fiataloknak cégalapításhoz

Tanácskozás a Vajdasági Gazdasági Kamarában

Újvidéken tegnap a Vajdasági Gazdasági Kamarában tanácskozást tartottak, amelyet a fiatal vállalkozóknak szenteltek. A konferenciát a PRID Media Agency szervezte, a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság támogatásával. A tanácskozás célja, hogy az egyetemisták és a fiatalok útmutatást kapjanak arról, hogyan alapíthatnak vállalkozást, és hogyan lehetnek sikeres vállalkozók. A konferenciát Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár nyitotta meg.

– Örömmel tölt el, hogy a tartományi titkárság támogat egy ilyen jelentős tanácskozást. A fiataloké a jövő, ezért mindenképpen több figyelmet érdemelnek. A tartományi titkárság ezért az idén először írt ki  pályázatot a kezdő vállalkozók támogatására, azzal a céllal, hogy a fiatalok fennmaradjanak és versenyképesebbé váljanak. Nagyon fontos, hogy a fiatalok megfelelő tudásra tegyenek szert, és tapasztalatokkal gazdagodjanak. Mindenképpen hasznukra válik, ha utaznak a világon, de fontos, hogy visszatérjenek Szerbiába, és itt érvényesüljenek. A tartományi titkárság mindenben támogatja az ifjú vállalkozókat. Manapság nem könnyű vállalkozónak lenni, ezért arra biztatom a fiatalokat, hogy ne adják fel álmaikat és terveiket – fejtette ki Ivanišević.

Branislava Simanić, a Szerbiai Gazdasági Kamara vállalkozói részlegének igazgatója elmondta, hogy   az intézmény nagy hangsúlyt fektet a fiatal vállalkozók támogatására. 

– Fiatal vállalkozónak lenni sok kihívással jár, ezért is fontos ez a tanácskozás. A Szerbiai Gazdasági Kamara keretében létrejött egy külön szakcsoport, amelynek az a célja, hogy növelje a fiatalok gazdasági szerepvállalását. Különféle ingyenes előadásokkal szeretnénk segíteni a fiatalokat. A fiatal vállalkozók mindenképpen számíthatnak a Szerbiai Gazdasági Kamara támogatására –fejtette ki Simanić.

Ilija Diklić, a tanácskozás szervezője elmondta, hogy Szerbiában fontos lenne olyan környezetet teremteni, ahol a fiatalok érvényesülhetnek és sikeresek lehetnek. 

– A fiataloknak nélkülözhetetlen a segítség, ezért is szerveztük meg ezt a konferenciát. Az volt a célunk, hogy összehozzuk a fiatalokat annak érdekében, hogy tudást szerezzenek és tájékoztatást kapjanak a vállalkozói lehetőségekről.  Fontos, hogy a fiatalok Szerbiában maradjanak, és itt indítsanak vállalkozást. Örömmel tölt el, hogy a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság és a Szerbiai Gazdasági Kamara is támogatja a fiatal vállalkozókat. Remélem, hogy ez a konferencia hasznos lesz  számukra – fogalmazott Diklić.

A tanácskozáson tapasztalt vállalkozók osztották meg tudásukat és tapasztalataikat az érdeklődő fiatalokkal.

Nyitókép: A tartományi titkárság mindenben segíti a fiatal vállalkozókat (Fotó: Dávid Csilla)