2024. április 27., szombat
IZBORI 2023

Saradnjom se postiže mnogo

Završeno je klizalište u Bačkoj Topoli

U Bačkoj Topoli je, kao rezultat jedne velike saradnje, završeno klizalište, pored kojeg će organizovati i božićni vašar i druge prateće manifestacije. Balint Juhas, nosilac pokrajinske liste SVM-a, pokrajinski i republički kandidati SVM-a, i predstavnici opštine su pogledali pripreme koji su u toku. Adrian Satmari, gradonačelnik opštine Bačke Topole, rekao je da bi za vreme praznika želeli da ponudu i program u gradu učine još sadržajnijim.

– Klizalište je spremno. Lokalna samouprava je za ovu namenu izdvojila 2,8 miliona dinara iz opštinskog budžeta, a uvereni smo da će ga posetiti veliki broj ljudi i da će svi imati odlično iskustvo i dobru zabavu. Mislim da ovo može biti i jedan sadržajan porodični program. Otvaranje klizališta bilo je planirano za ovaj četvrtak, ali zbog visoke temperature i jake kiše moramo da ga odložimo. Staza će stoga biti postavljena na duži vremenski period, do kraja januara. Što se investicija tiče, želim da istaknem da smatramo važnim da se sve mesne zajednice u opštini razvijaju podjednako. Imamo veoma značajna ulaganja u sve lokalne zajednice. U Bačkoj Topoli je u toku renoviranje zgrade bivšeg hotela, radovi su počeli. Nastavljaju se radovi na izgradnji zatvorenog bazena. Izgradnja gasovoda se izvodi u svim naseljima i mesnim zajednicama u opštini, a ovi radovi moraju da budu završeni do kraja godine. Istovremeno je počela i modernizacija javne rasvete, koja se takođe izvodi u svakom naselju i svakoj mesnoj zajednici na teritoriji cele opštine. Ovom investicijom ćemo značajno smanjiti potrošnju električne energije, za oko 1,3 miliona kilovata godišnje, a iz ove uštede ćemo i finansirati ovaj projekat, izjavio je on.

Balint Juhas, nosilac pokrajinske liste SVM-a, takođe je sa odobravanjem govorio o tome, da će od ove godine klizalište biti besplatno dostupno mladima, deci i odraslima ovog kraja, zahvaljujući opštini Bačke Topole.

– Prednjačimo u organizaciji aktivnog društvenog života. Podjednako su važne i investicije, jer izgradnja gradskog kupališta napreduje dobrim tempom i ova investicija će biti završena sledeće godine. U vezi sa zgradom hotela, u potpunosti podržavam stav gradonačelnika da je raskinuo ugovor onog momenta kada nije smatrao sigurnim da će izvođač moći da ispuni svoje ugovorne obaveze. Ovo je odložilo investiciju, tada je bila potrebna hrabrost da donese ovu odluku. Uradio je pravu stvar, jer su radovi sad ugovoreni i mogu da se nastave sa drugim izvođačem. Postoje realne šanse da se i ova investicija privede kraju. Ovaj betonski kostur već dugo ruži centar Bačke Topole, ali kada ga završimo biće ponos Bačke Topole. Veoma je važna i modernizacija javne rasvete. Sa novom tehnologijom mogu se napraviti značajne uštede. Ovo je takođe jedan odgovoran pristup upravljanju resursima, koji koristi i stanovnicima Bačke Topole i okoline. Ovako izgleda kada opština ima gradonačelnika iz SVM-a, pa je stoga važno da mađarska zajednica, SVM, ima snažno zastupanje interesa i na pokrajinskom i na nacionalnom nivou. Molim sve da ne zaborave da glasaju u nedelju i da sa dve šestice pokažu snagu zajednice, rekao je Balint Juhas.

Nyitókép: (Foto: Peter Tot)