2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Šansa i za početnike

Mađarsko udruženje zanatlija i preduzetnika Temerina u subotu je proslavilo 135 godina svoga postojanja. Svečanosti je prisustvovao i Balint Juhas, nosilac pokrajinske izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara.

– Udruženje zanatlija Temerina je najstarija organizacija zanatlija i društvo preduzetnika u Karpatskom basenu. Ovo je dokaz da zajedničkim radom možemo preživeti i najveće izazove. Za ovo se spremamo i 17. decembra, gde moramo da pokažemo snagu zajednice. Jedinstvo se mora pokazati kako bi se ojačalo naše prisustvo na pokrajinskom i republičkom nivou za zastupanje interesa zajednice. U Temerinu smo podržali 142 postojeća preduzetnika, za koje je Fondacija „Prosperitati” finansirala pokretanje više od 80 novih poslovnih poduhvata. Ovo je fantastičan rezultat programa ekonomskog razvoja. Značajan broj članova udruženja zanatlija su konkurisali, pa se vidi da su naši konkursi uticali na skoro sve aktivne članove zajednice, a jasno je da smo šansu dali i početnicima, rekao je Balint Juhas.

Kristian Dujmovič, vlasnik lokalne štamparije „Internet”, preispitao je porodični posao i otvorio svoju kompaniju 2016. godine.

– Bavimo se štampanjem etiketa. Dobio sam bespovratna sredstva na dva konkursa Fondacije „Prosperitati”. Ove investicije su značajno doprinele razvoju kompanije. Sa novim mašinama možemo brzo i kvalitetno da isporučujemo na zadovoljstvo kupaca, rekao je vlasnik.

Auto servis „Čoma” u Temerinu je postepeno unapređivao svoju radionicu. Vlasnici su se uspešno prijavili na konkurs fondacije za nabavku opreme i dobili podršku za kupovinu neophodnih sredstava.

Nyitókép: (Foto: Fejsbuk stranica Balinta Juhasa)