2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Ovaj turnir ima budućnost

U subotu je u Hali sportova u Senti počeo turnir u malom fudbalu pod nazivom „2023 minuta fudbala” („2023 perces foci”). Takmičenje traje dva dana, preko 30 sati.

Događaju je prisustvovao dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, koji je izrazio radost što su se na takmičenje prijavile 33 ekipe, što je dobro sa dve tačke gledišta.

– Pre svega, tri plus tri je šest, a drugo je to što je ovo jedna veoma velika manifestacija, gde su se prijavile ekipe ne samo iz Vojvodine, već i iz Mađarske. Manifestacija ima ozbiljnu tradiciju. Zahvaljujem se omladinskom forumu SVM-a što je ovo svojevremeno zaživelo i što su ga uspeli održati već više godina. Ovaj turnir ima budućnost, dokazuje da su mladi zainteresovani za javni život, a Mađari imaju budućnost u Vojvodini, rekao je dr Balint Pastor i dodao, da je zanimljiva koincidencija da je reprezentacija Mađarske i Engleske pre tačno 70 godina odigrala utakmicu na londonskom stadionu Vembli.

Andor Šereš, predsednik omladinskog foruma SVM-a, podsetio je prisutne da je ovaj fudbalski turnir pokrenut 2016. godine i da se stalno povećavao, a sa 33 prijava ove godine je postavio rekord.

Nakon pozdrava, dr Balint Pastor i Andor Šereš su izveli početni udarac, a onda je počelo nadmetanje u trajanju od 2023 minuta. Ekipe igraju po dva meča od deset minuta i stalno se smenjuju na terenu. Kraj poslednjeg meča će sudija odsvirati u nedelju u 18 sati i 43 minute.

Nyitókép: (Foto: Jožef Gergelj)