2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Palić zaslužuje da se razvija

U poslednje vreme realizovano je nekoliko važnih investicija u pogledu turizma

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara juče su pogledali nedavno započete i završene investicije na Paliću. Prisutni su obišli renovirano šetalište na obali jezera, akva-park, Vodotoranj, kao i železničku stanicu.

Balint Juhas, predsednik izvršnog odbora SVM-a i nosilac pokrajinske liste stranke na pitanje novinara je rekao, Palić zaslužuje da se i dalje razvija.

– Palić je turističko uporište cele Srbije i prostora bivše Jugoslavije. Predsednik Ištvan Pastor se strastveno zalagao za razvoj turizma na Paliću, i prevrnuo je svaki kamen, da bi akva-park počeo sa radom. Da se on i SVM nisu prihvatili ovoga, ovde bi još uvek bilo gradilište. Trudio se da mobiliše republičke, pokrajinske i gradske resurse, kako bi se ova investicija realizovala. Uz utrošak značajnih pokrajinskih resursa urađeno je i renoviranje šetališta pored jezera, kao i uređenje ovog turističkog naselja. Trenutno je u toku renovacija palićkog vodotornja, a obezbedili smo i finansijska sredstva, da bi se mogli izraditi i planovi za renoviranje vile „Bagoljvar”, što je jedan od osnovnih uslova za renoviranje u budućnosti. Moramo nastaviti napore predsednika Pastora u ovom pravcu, jer Palić zaslužuje da ostane istaknuta turistička destinacija i da se dalje razvija. Zato, ojačajmo političko predstavljanje mađarske zajednice sa zaokruživanjem broja šest na republičkim i pokrajinskim izborima 17. decembra, rekao je Balint Juhas.

Valeria Denč, direktorica D.o.o. Palić Park, vezano za investicije je rekla da su one realizovane zahvaljujući podršci sa različitih nivoa vlasti.

– Mnogo vremena i novca smo posvetili izgradnji akva-parka. Do sada su spoljni i unutrašnji sadržaji urađeni. Do proleća ova banja bez premca može postati pravi dragulj Vojvodine. Ukupan iznos investicija je 15 miliona evra, objekat ima tobogan, rekreativne elemente na otvorenom, termalnu vodu i bazen za masažu. Radovi na renoviranju šetališta se protežu duž 1,1 kilometra. U okviru ovoga ćemo moći da postavimo 30 klupa koje će biti postavljene do kraja novembra. Vodotoranj je dospeo u veoma loše stanje, a njegovo renoviranje je postalo neizbežno, što podrazumeva potpunu zamenu krova od šindre, sanaciju fasadnih elemenata, kao i ozbiljne restauratorske radove. Stubovi nisu morali da se uklanjaju i zamenjuju novim, rekla je Valeria Denč.

Nyitókép: (Foto: Edvard Molnar)