2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Biti zdrav i duhom

Organizovana radionica mentalnog zdravlja u Senti

Radionica mentalnog zdravlja pod nazivom „Podizanje duše” („Léleklibbentő”) održana je u nedelju u kancelariji Saveza vojvođanskih Mađara u organizaciji stručnjaka za mentalno zdravlje Klaudije Lobar i Oršolje Salkai, kao i Foruma žena SVM-a u Senti. U Vojvodini je već počela obuka stručnjaka za mentalno zdravlje. Ove obuke se organizuju jer postoji potreba za njima i važne su, rečeno je na skupu.

– Bavili smo se ulogama u porodici. Naš cilj je bio da stvorimo ravnotežu između ovih uloga. U svetu koji se brzo menja, ljudi su primorani da nastupaju u mnogo različitih uloga, a vidimo koliko stresa to za njih znači. Pomažemo u stvaranju ravnoteže u svakodnevnom životu, rekla je Klaudija Lobar.

Događaju su prisustvovali Elvira Kovač, potpredsednica SVM-a, kao i državni sekretar Robert Jakša i Hajnalka Buranj, predsednica opštinske organizacije SVM-a u Senti.

– Zadatak Foruma žena SVM-a je da organizuje događaje koji nedostaju u svakodnevnom životu. Svakom problemu treba da pristupimo na ovaj način, kako bi naša duša i mentalno zdravlje bili u redu. Ako zaboravimo na njih, sve ostalo može da se raspadne. Ova radionica je jedna zanimljiva i pozitivna inicijativa, izjavila je Elvira Kovač.

Nyitókép: (Foto: Arpad Gergelj)