2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Idemo u jednom pravcu

Dr Balint Pastor bio je u poseti u Gornjem Bregu, zatim u Senti, gde posetio proizvodnu halu kompanije „Tisa Automotive” u izgradnji

Savez vojvođanskih Mađara u sredu popodne je svoju kampanju za izbore nastavio u opštini Senta. Delegacija je posetila Gornji Breg, kao i proizvodnu halu u izgradnji kompanije „Tisa Automotive” u Senti.

Rukovodstvo Gornjeg Brega je ove godine prošlo kroz velike promene. Lokalni SVM predvodi novi predsednik Norberta Sabo Es, a potpredsednik je postao je ml. Ištvan Fodor. Osnovani su i forumi stranke, kao što su forum mladih, forum žena i forum penzionera. Izabran je novi predsednik koji će voditi mesnu zajednicu Danijel Gomboš.

Dr Balint Pastor, v.d. predsednika SVM-a je u domu kulture obišao lokalne pristalice stranke.

Dr Balint Pastor je istakao da je saradnja veoma važna, jer je bez jakog zastupanja mađarskih interesa realizacija poslova u malim naseljima jednako je nezamisliva kao i u velikim. On je dodao da i meštani moraju da shvate da idemo u istom pravcu, pa je saradnja neophodna.

Kandidat za narodnog poslanika Sebastian Stantić je rekao da su došli u selo da kažu da cene fokusiran rad i da će se truditi da u svemu pomognu u budućnosti.

Delegacija je posetila i proizvodnu halu u izgradnji kompanije „Tisa Automotive” u Zenti. Tamo je Akoš Barna, generalni direktor kompanije, rekao, da kompanija želi da zadrži svoju konkurentnost zahvaljujući ovoj izgradnji, a cilj im je da zaposleni mogu da rade u najboljim uslovima. Želeli bi da naprave energetski efikasnu proizvodnu halu, čime bi ispunili očekivanja današnjice. Ovo odeljenje obezbediće posao za oko 400 ljudi. Proizvodna hala u izgradnji nalazi se u bescarinskoj zoni, čija je prednost što se kupci mogu uslužiti jeftinije i brže, a povećava i konkurentnost Sente.

Nyitókép: (Foto: Arpad Gergelj)