2024. április 14., vasárnap

Megerősödött a magyar vállalkozói réteg

Egyre többen csatlakoznak hozzájuk – Évzárót tartottak Zentán

Tartományunk területéről mintegy 150 vállalkozó vett részt a Vajdasági Magyar Vállalkozók (VMV) első évzáró rendezvényén, amelyet az idén megalakult Vajdasági Magyar Vállalkozók és a Vajdasági Magyar Borászok Egyesületének (Vamabo) szervezésében hétfőn este tartottak meg a zentai Royal Szállodában. A vajdasági magyar közösség gazdasági elitjének összejövetelén jelen volt Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség intézőbizottságának elnöke, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője és a VMSZ tartományi választási listájának a vezetője is.
A résztvevőket elsőként a házigazdák nevében Tóth Tamás, a VMV elnöke, Méhes Béla, a Vamabo elnöke, majd pedig Juhász Bálint köszöntötte. Mind a hárman arra mutattak rá, miért lényeges szavazataikkal megerősíteni a VMSZ választási listáját az előttünk álló köztársasági és tartományi választásokon. 
Tóth Tamás napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az évzárót hagyományteremtő jelleggel szervezték meg, ugyanis egész évben arra helyezték a hangsúlyt, hogy minél erősebb közösséget építsenek ki a vajdasági magyar vállalkozók között annak érdekében, hogy megismerjék egymást, tanuljanak, tapasztalatot cseréljenek egymás között. Mindezek mellett a Kárpát-medence egész területén a vállalkozók összekapcsolására törekednek. Hozzátette, oktatásokat is terveznek, hogy az itt tanultakat a vállalkozók az elkövetkezőkben hasznosítani tudják a mindennapi működésük során. Beszámolt róla, hogy egyesületük életében az idei az első teljes év, és véleménye szerint sikeresen indultak el a tervezett úton. Egyre többen csatlakoznak az egyesülethez, és egyre több oktatást tudnak szervezni a Nemzetpolitikai Államtitkárság, illetve a Prosperitati Alapítvány támogatásával.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

– Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni, és minél több vállalkozót bekapcsolni az egyesület tevékenységébe, ugyanis minél többen vagyunk, annál sikeresebbek és erősebbek tudunk lenni – mutatott rá.
Juhász Bálint napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy egy erős vállalkozó közösség létrehozása volt a céljuk, hiszen a versenyfejlesztési programban részt vevő vállalkozók rengeteg dolgot megvalósítottak, és megerősödtek.
– A fejlődésben, a piaci helytállásban és a lehetőségek megteremtésében a kapcsolati tőke legalább annyira fontos, mint maguk a projektek. Ezért ez év októberében egy mára már nagyon erős, 200 aktív főt is számláló vállalkozói közösséget hoztunk létre – magyarázta, majd pedig hangsúlyozta, hogy a vajdasági magyarság számára fontos az ilyen erős összetartó közösségeknek a léte.
– A közösségi erő megmutatásáról szól december 17-e is. Ez az erő visz minket előrébb a vállalkozói szektorban és az új lehetőségek biztosításában is. Fontos, hogy a vállalkozók megerősítésével a munkavállalók is jobb helyzetbe kerüljenek, hiszen a programban részt vevő vállalkozóknál a bérszínvonal és az életpályák is sokkal jobbak, mint máshol – emelte ki Juhász Bálint. 

Nyitókép: Juhász Bálint, fotó: Gergely Árpád