2023. december 5., kedd
VÁLASZTÁSOK 2023

Babacsomagot osztottak Csókán

A községben 85 gyermek részesült a Magyar Nemzeti Tanács ajándékában

Pénteken a csókai gazdakör székházában babacsomagokat osztottak a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Az eseményen részt vett Kormányos László, a VMSZ Csóka községi szerevetének elnöke, Oláj Tibor, a csókai képviselő-testület elnöke, Oláj Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja, Monoki Nagy Elvira, Csóka község képviselő-testületének titkára.
Az egybegyűlteket Oláj Ibolya köszöntötte, és elmondta, hogy ez alkalommal a csomagot a 2020 januárja és 2023. március 31. között született gyermekek kapják meg.
A szót Kormányos László vette át, aki rámutatott arra, hogy a csomagok összértéke hatezer dinár.
– Először szerveztük meg ezt az akciót, és ma Csókán 38 csomagot osztottunk ki, a községben pedig összesen 85 kisgyermek kapja meg az MNT ajándékát. Igyekezni fogunk, hogy még ezen a hétvégén minden családba eljusson ez a szép csomag. Úgy gondolom, ez nagy segítség a családoknak és a fiatal nemzedéknek is. Szeretném megköszönni Magyarország Kormányának és a Magyar Nemzeti Tanácsnak, hogy támogatják a Csóka községbeli családokat – fogalmazott Kormányos László.
Lakatos Brigitta is a megajándékozottak között volt, és köszönetét fejezte ki az MNT-nek érte. Úgy fogalmazott, hogy egy ilyen ajándékcsomag nagyon nagy segítség egy háromgyermekes család számára, mint az milyen az övék is. 

Nyitókép: A magyar kormány és az MNT által biztosított csomag értéke hatezer dinár (Gergely Árpád felvétele)