2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Egységesen a közös célokért

Kanizsai Tamás: Az embereknek van kihez fordulni

Kanizsai Tamás 1987-ben született, az általános iskolát és a középiskolát is Zomborban végezte. Az újvidéki egyetemen szerezte meg elektrotechnikai mesterszakos oklevelét. Több éve tanárként dolgozik a zombori Műszaki Szakközépiskolában. A zombori önkormányzati lista negyedik helyén szereplő ifjú jelölt a Vajdasági Magyar Szövetség zombori Helyi Szervezetének elnöki posztját tölti be, továbbá az előző mandátumban a zombori városi képviselő-testület képviselőjeként is kiállt a zombori magyar érdekek mellett. 

Milyen tapasztalatokról, közös eredményekről számolhat be?  

– Csaknem egy éve, hogy átvettem a VMSZ zombori Helyi Szervezetének vezetését, ami nagy megtiszteltetés, amellett felelősség is, sok munkával jár. Előző mandátumban öt képviselőnk volt a Városi Képviselő-testületben, segédpolgármesteri, tanácstagi helyeink vannak, és igazgatói pozíciókat is betöltenek jeles zombori illetőségű szakembereink. December óta dr. Úri Emese személyében ismét van köztársasági parlamenti képviselőnk, ami nagy dolog számunkra. Az embereknek van kihez fordulni, segítségükre tudunk lenni, hiszen Zomborban, ahhoz képest, hogy alacsony a magyarok száma, továbbra is meg tudtunk maradni a hatalomban, a második legerősebb politikai tényezőként. Igaz, hogy egyre nehezebb összefogni a közösségeket és egy pozitív cél irányába mozogni, mi továbbra is ezen dolgozunk, egységesen cselekszünk a közös célokért.

Melyek ezek a célkitűzések?

– Számunkra nagyon is fontosak az önkormányzati választások, itt, helyben dőlnek el ugyanis a meghatározó kérdések, kik és hányan lesznek azok az emberek, akik képviselik az itteni magyarok érdekét. A kampány során rendkívül lényegesnek tartjuk, hogy minden embert megszólítsunk, külön-külön is. A célunk, hogy legalább három képviselőnk legyen, továbbá tisztségviselők is segítsék a munkánkat. Mindez jó irányban tart, másodikként adtuk át a listát, mindjárt a legnagyobb politikai erő után.  
Bízunk benne, hogy az emberek belátják, értük dolgozunk, igyekszünk tenni a jövőben is. 

A tervek között szerepel a bezdáni színház felújítása, a vízgyár megépítése Bácsgyulafalván, továbbá a doroszlói híd rekonstrukciója. Közvetlenül Zombor vonatkozásában, helyi elnökként rendkívül lényegesnek tartom, hogy a közeljövőben a helyi Szent Rókus temető rendezésére szintén sor kerüljön. Gondolok itt a terület folyamatos rendben tartására, a járdák felújítására. 

Kétségtelen, hogy a városban kicsit nehezebb a közösségépítés. Szétszórtan laknak az emberek, kevesebb magyar van. Ezért is fontos, hogy kivétel nélkül mindenkihez eljusson az információ: mindig és mindenben számíthatnak a Vajdasági Magyar Szövetség helyi érdekképviseletére. Fő törekvésünk a magyarság, a fiatalság itthon tartása, munkahelyek teremtése. Szeretnénk hozzásegíteni ahhoz, hogy a gyerekek számára továbbra is adott legyen a magyar nyelvű oktatás lehetősége.

Nyitókép: Kanizsai Tamás