2024. április 20., szombat

Fogyasztóvédelmi verseny Zentán

A Zentai Gimnázium dísztermében pénteken megrendezett versenyen Molnár Csikós József, a Zentai Fogyasztóvédelmi Központ elnöke és Zsíros Jankelić Anikó, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója köszöntötte a versenyzőket. A versenyen a moholi és a zentai általános és középiskolákból 50 tanuló vett részt 28 csapattal. A megmérettetésen az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói, illetve a középiskolák diákjai szerepeltek 1.-től a 4. osztályig.
Az általános iskolások közül az első helyezést Deák Viola és Kis Bicskei Edina, a zentai Petőfi Sándor Iskola felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály tagozatának tanulói érdemelték ki. A második helyet Nikola Jovanovićnak és Pavle Jakšićnak ítélték oda, a harmadik helyezést Nestor Matić és Strahinja Ivić érdemelte ki. Mind a négyen a moholi Novak Radonić Iskola tanulói. A középiskolák 1. és 2. osztályos tanulói között Dávid Orsolya, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulója lett az első, a második helyen végzett Surányi Kata és Kopasz Dorina szintén a közgazdasági középiskolából, valamint Katarina Berut, a zentai Egészségügyi Középiskola tanulója lett a harmadik. A középiskolák 3. és 4. osztályosai között az első helyet Rind Rékának és Farkas Bettinának, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulóinak ítélte oda a versenye zsűrije. A második helyezést Németh Anikó és Zabos Ákos munkája érdemelte ki, a harmadik helyet pedig Milana Baršić, a Zentai Gimnázium tanulója szerezte meg.
A helyezést elért diákok március 8-án részt vesznek a magyarországi Makón rendezendő nemzetközi fogyasztóvédelmi versenyen.
 

Nyitókép: Horváth Zsolt felvétele