2024. április 23., kedd

Zentán az Ifjúsági Sportjáték

A környezetvédelem is előtérbe került

A zentai általános iskolák mintegy ezer diákja vett részt a zentai sportcsarnokban kedden délután megrendezett Ifjúsági Sportjátékokon. A felsős diákok számára a mérkőzések és a szórakoztató játékok szüneteiben Zero Waste-Légy részese a játéknak és mentsd meg a bolygódat címmel műhelymunkát is szerveztek, amely keretében a fiatalok megismerkedtek azzal, miképp járulhatnak hozzá környezetük megőrzéséhez.

A sportjátékok és a műhelymunka fővédnöke a Coca Cola, a több éve futó World without waste projekt hordozója volt.

A versenyek jelképesen a Barátság fáklyájának meggyújtásával vették kezdetüket. Az eseményen Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere a fiatal versenyzők üdvözlését követően a szervezőknek megköszönte, hogy Zenta az idén is részt vehet rendezvényen és külön örülnek annak, hogy a szervezők a sportjátékok mellett hangsúlyt fektettek arra, hogy a fiatalok figyelmét környezetünk megőrzésére irányítsák.

 

A verseny résztvevőit a kishegyesi Világos Adrianna, Európa Bajnok gerelydobó is üdvözölte.

– Nagyon örülök annak, hogy Zentán lehetek és jelen lehetek ezen az eseményen – köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy 11 évvel ezelőtt nézőként vett részt az ifjúsági sportjátékokon, amikor még nem is sejtette, hogy profi sportoló lesz.

– Akkor úgy véltem, hogy az Ifjúsági Sportjátékok lesz a legrangosabb verseny, amelyen szerepelek. Most viszont felnőtt Európa Bajnok ezüstérmesként és kétszeres junior gerelyhajító világbajnokként vagyok itt veletek – mondta Világos Adrianna.