2024. július 24., szerda

Menjen a tél, jöjjön a tavasz!

Több mint száz gyerek vett részt a felsőhegyi farsangi felvonuláson

Hétfőn délelőtt a Petőfi Sándor Általános Iskola felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály kihelyezett tagozata farsangi felvonulást és mulatságot szervezett az óvodásoknak és az iskolásoknak a Művelődési Ház előtt. Az eső ellenére a rendezvényt megtartották, igaz szerényebb körülmények között.

A gyerekeknek a Könyvtár Kör asszonyai farsangi fánkkal és teával kedveskedtek, amit örömmel fogyasztottak el. A legjobb jelmezeket a zsűri díjazta és jutalmazta. A gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekkel rukkoltak elő, volt aki fényképezőgépnek, volt, aki katonának, vagy szuperhősnek öltözött, de akadt popcorn és busó is.
Pósa Sós Teodóra, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy Felsőhegyen már hagyománya van a télűzésnek, amelyen az általános iskolások és az óvodások vesznek részt.
– Több mint 100 iskolás és óvodás jött el a farsangi mulatságra és nagyon élvezik, hogy beöltözhetnek. Sajnos ma az időjárás nem kedvezett nekünk, de attól függetlenül jól sikerült a rendezvény. Az iskola volt a fő szervező, a szülők, valamint a Könyvtár Kör tagjai pedig a fánkokat készítették. A farsangi felvonulást kiszebáb égetéssel zártuk, hogy teljes legyen a télűzés – mondta Pósa Sós Teodóra.
Kaszás Ibolya, a Könyvtár Kör elnöke rámutatott arra, hogy a szülők és a nagyszülők közül is sokan csatlakoztak a fánksütéshez.
– Ilyen sokan talán még soha nem is készítettük a fánkot, mint ma. Nem kis munka volt ezt a sok fánkot megsütni, amelyhez összesen 25 kg lisztet használtunk fel. Nagyon nagy örömmel vettük ki a részünket ismét a programból, hiszen az óvodásainkat és az iskolásainkat vendégeltük meg.

Kőrösi Leila ötödikes tanuló fényképezőgépnek öltözött be és elmesélte, hogy a szüleivel és a testvérével közösen készítették el a jelmezét. Hozzátette, hogy az interneten keresgéltek különböző jelmezeket és a fényképezőgép nagyon megtetszett neki, ezért esett arra a választás.

Nyitókép: Felsőhegyen elűzték a telet a gyerekek (Horváth Attila felvétele)