2024. április 24., szerda

Rotary adomány

Pólók a zentai és csókai kisiskolásoknak

A zentai Rotary klub csütörtökön a nemzetközi civil szervezet logójával ellátott pólókat adományozott a zentai és csókai általános iskolák harmadikos diákjainak.

Bajusz Róbert, a zentai rotariánusok jelenlegi elnöke napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a pólókat az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a szolnoki testvérklubjuktól kapták. Tavaly az óvodásoknak adományozták őket, az idén pedig eldöntötték, hogy az elemi iskolák harmadikos tanulóit lepik meg velük. A pólókat a zentai Rotary Cluba Royal szállodában lévő helyiségében adták át az iskolák igazgatóinak.

A nemzetközi humanitárius szervezet alapelvével összhangban a Rotary zentai klubja a fennállása óta, vagyis 18 éve biztosít adományokat a község egészségügyi intézményei, iskolái, illetve a polgárok megsegítésével foglalkozó civil szervezeteknek. Az elmúlt nem egész két évtized alatt különféle felszereléseket adtak a Zentai Egészségháznak és a Zentai Közkórháznak. Ez utóbbinak a szolnoki és egy németországi Rotary klubbal karöltve mentőautókat és kórházi ágyakat is adományoztak. E mellett támogatásban részesítették a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítői Civil Szervezetét, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolát, illetve több szerbiai város rotariánusaival karöltve több mint száz szerbiai iskolának adományoztak drónokat, illetve oktatásra szolgáló robotokat.

Bajusz Róbert elmondta, hogy jelen pillanatban is javában zajlik egy olyan akciójuk, amellyel az egészségházat és óvodát kívánják segíteni.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele