2024. június 14., péntek

A rendőr a barátom

Igor Crnobarac, Újvidék polgármester-helyettese szerdán részt vett azon az óvodás korú gyerekeknek szánt eseményen, amelyet az újvidéki rendőrkapitányság szervezett tevékenységük és jelenlétük népszerűsítése érdekében.

A Szerb Nemzeti Színházban, a nagykikindai Lane gyermekszínház A rendőrbarátom című előadást adta elő.

A gyermekek biztonságáról beszélve, a polgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a megelőzés és az ágazatközi együttműködés fontos szerepet játszik az erőszak különböző megnyilvánulása elleni küzdelemben.

– A megelőzés olyan tevékenység, amely mindannyiunk, közösségünk minden tagjának feladata. Érdemes ezen dolgoznunk azért, hogy később, amikor már túl késő, ne kelljen a következmények miatt aggódnunk. Önkormányzatunk támogatja a rendőrkapitányság kezdeményezését, amely szép, gyerekeknek szánt, szórakoztató formában, elővigyázatossá teszi óvodásainkat, és megismerteti, megbarátkoztatja őket a rendőri foglalkozással. Fontos, hogy a gyermekek idejében felismerjék az erőszakot, és hogy ilyen helyzetekben megfelelő megítélés szerint reagáljanak. Tudniuk kell, hogy a rendőrök miattuk vannak itt, azért, hogy megvédjék őket – emlékeztetett Igor Crnobarac.

Momčilo Sovilj, az újvidéki rendőrparancsnok helyettese köszönetet mondott a városnak az erőszak-megelőző projektek támogatásáért. Kifejtette, hogy a Rendőr a barátom sorozatban több mint 1300 újvidéki óvodás vett/vesz részt.

– Kétoldali kommunikációt hozzunk létre abból a célból, hogy megmutassuk: a rendőröktől nem kell félni! A rendőrök és munkatársaik jó szülők és szomszédok, mindig itt vannak, amikor szükség van a segítségükre – mondta Momčilo Sovilj.

 

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele