2024. április 20., szombat

Sárkányok és boszorkányok a Petőfiben

Ma délelőtt népmesei vetélkedőt tartanak a telepi művelődési állomáson

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban ma, február 28-án, 10 órai kezdettel tartják meg a Hetvenhét magyar népmese címmel megszervezett vetélkedőt. Az újvidéki általános iskolák alsós tagozataiba járó diákokat várják. A játék négy témával foglalkozik: a sárkányokkal, boszorkányokkal, a táltos lóval és Tündér Ilonával, valamint az égig érő fával. A feladatok egyaránt komolyak, szórakoztatóak, humorosak és a fiatalok sok mindent megtanulhatnak belőlük.

A játék végén mindegyik versenyző valamilyen rangot, címet, menlevelet kap. A vetélkedőnek tehát nincs vesztese, minden gyermek új élményekkel, új tudással tér haza.

A verseny egyúttal híres mesemondóinknak és mesegyűjtőinknek, Benedek Eleknek, Arany Lászlónak, Illyés Gyulának és másoknak állít emléket.

A József Attila Általános Iskola, a Sonja Marinković Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a tiszakálmánfalvi Ivo Andrić Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos tanulói 6-6 fős csapatokban vesznek részt a versenyen. A vetélkedőt négytagú zsűri kíséri figyelemmel, ők osztályozzák a feladatokat.

Az első és második osztályos tanulók részére rajzpályázatot hirdetett a Központ, a diákok szabadon választott népmese-illusztrációval vehetnek részt ezen. Alkotásaikból kiállítás nyílik.