2024. április 21., vasárnap

Számos premier a FEST-en

Az Arena Cineplex moziban szombaton kezdik meg vetíteni a sorrendben 52., FEST nemzetközi filmfesztivál alkotásait. A tíz fesztiváli nap alatt összesen 21 projekciót lesz alkalmunk látni, a legtöbb filmet első alkalommal vetítik majd a székvárosban. A szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették az idei kínálatot.

A fesztivál az idén is az előző év legjobb filmjével, valamint a  rangos, világhírű fesztiválokon többszörösen díjazott filmeket mutatja be. Több mint 10 országból érkező alkotásokat vetítenek, így a szerb filmek mellett a nézőknek lehetőségük lesz nagy-britanniai, francia, német, finn, mexikói, svájci, cseh és portugál filmeket is megtekinteni.

A filmfesztivált a Još jedan dan című film nyitja majd meg szombaton 18:30-kor. Ennek a filmnek a bemutatóján Radivoje Bukvić forgatókönyvírói és rendező is részt vesz. A Téli szünet című filmet 19 órakor vetítik, majd ezt követően a The Palace című alkotást nézheti meg a közönség.

A megnyitónapot leszámítva a filmeket 19 órakor és 21:30-kor vetítik. Vasárnap a Memory című alkotást és Woody Allen Coup de véletlen című filmjét vetítik. Hétfőn, február 26-án a Mind idegenek vagyunk és a Fekete tea című filmeket nézhetik meg az érdeklődők. Kedden a Hulló levelek és az Egy zuhanás anatómiája, szerdán az Eileen, és a szerb Jorgovani című filmet vetítik. Csütörtökön a Bernadette – A főnök asszony, és a Knox Goes Away, pénteken az Érdekvédelmi terület és a L’Empire, szombaton A fattyú és a Za danas toliko, vasárnap pedig a Priscilla, valamint a Zelena granica lesz látható. A fesztivál utolsó napján, március 4-én a Sleeping Dogs, illetve a Ruski konzul című filmeket tekinthetjük meg.

A filmeket az 5-ös moziteremben vetítik. A FEST megnyitójára a belépőjegyek 650 dináros áron kaphatók, a többi filmet pedig 550 dinár ellenében tekinthetjük meg. A jegyek az Arena Cineplex mozi jegypénztáránál vásárolhatók meg.
A fesztiválon szereplő filmekről bővebben a www.arenacineplex.com oldalon tájékozódhatunk.

 

Nyitókép: Jelena Vasić, a filmfesztivál sajtófelelőse (Fotó: Kasza Jennifer felvétele)