2024. július 21., vasárnap

Autóbörze az Újvidéki Vásáron

Az Újvidéki Vásár Master Központjának előcsarnokában ma délután 1 órakor nyílik meg az 5. Auto- és motorkerékpár börze elnevezésű rendezvény. A használtautó-vásár megnyitóeseményén ott lesz Igor Crnobarac polgármester-helyettes is, tekintettel arra, hogy a börze többnyire városi előjelű rendezvény, tehát mindenekelőtt a potenciális, újvidéki autóvásárlókat célozza meg. A Vajdasági Sofőrszövetség szervezi meg minden évben, ilyen módon igyekeznek népszerűsíteni az autózást, egy helyen közvetlen kapcsolatrendszert teremteni a vevők és a használt járműveket árulók, forgalmazók között.

Csillogó-villogó old timerekben is gyönyörködhetünk minden évben (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Csillogó-villogó old timerekben is gyönyörködhetünk minden évben (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A rendezvény jelentőségét felismerte a Városi Közlekedési Közvállalat vezetősége is, úgy döntöttek, hogy az idén standot bérelnek a vásárcsarnokban, amelyen az elektromobilitást igyekeznek népszerűbbé tenni. Ezzel összhangban kiállítanak egyet azok közül a Solaris gyártmányú elektromos autóbuszuk közül, amelyek már több hónapja szállítják sikeresen az újvidéki polgárokat. Az Újvidéki Vásár 1-es csarnokában láthatjuk majd a buszokhoz tartozó töltőberendezést is, illetve annak működését. Emlékeztetőül: a városi tömegfuvarozó közvállalat gépparkját június óta erősíti 10, elektromos motorral felszerelt busz, korábban ilyeneket nem használtak. Csendes, ökológiai tekintetben elfogadható járművekről beszélünk, amelyek hatalmas előrelépést jelentenek városunk, életkörnyezetünk megőrzése tekintetében.

A börze ma, holnap és holnapután várja látogatóit, keretében szerveznek driftbemutatót, tunningshow-t, felvonulnak a motorosok (hagyományosan ez lesz a motorosidény-záró gyülekező) és vezetői-ügyességi verseny is lesz. Tízezernél is több látogatóra számítanak.