2024. július 24., szerda

Ég a hit gyertyája Törökkanizsán

Alkalmi műsor kíséretében gyújtották meg az első gyertyát

A Törökkanizsáért Egyesület szombaton késő délután ismét megszervezte a már hagyománynak számító közös adventi gyertyagyújtást.

Ez az ünnepi esemény összekovácsolja a közösség tagjait lélekben ezekben a nehéz időkben. A rossz időre való tekintettel a rendezvényre, a Szent György-templomban került sor. Az egybegyülteket Újhelyi Nándor, a képviselő testület elnöke köszöntötte és üdvözölt minden jelenlévőt, akik megnyugvásként várták, hogy felgyúljon az első lila gyerta ragyogó fénye. A szót ft. Erős Mihály atya vette át, aki megáldotta a Bethlehemet és az adventi koszorút. Az eseményen alkalmi műsort adtak a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjai, az újvidéki Európa Kollégium kórusa, valamint a majdányi gyerekek is vendégszerepeltek.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Ünnepi köszöntőt mondott Jerasz Anikó, a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatója. Ünnepi gondolatait Juhász Gyula egyik legismertebb költeményének soraival kezdte, majd beszédében kitért az adventi időszak fontosságára.
– Az adventi időszak a Jézus Eljövetelére való várakozás és a lelki felkészülés ideje. Ilyenkor a legszebb ünnepre, a szeretet ünnepére készül a keresztény világ. A négy adventi gyertya jelképét, a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet nemcsak felgyúló lángokban, de lelkünkben is örizzük – fogalmazott Jerasz Anikó.

A rendezvény után a templom előtti téren forraltbort és teát ihattak az egybegyűltek.

Jerasz Anikó gyújtotta meg az első gyertyát ( Gergely Árpád felvétele)

Jerasz Anikó gyújtotta meg az első gyertyát ( Gergely Árpád felvétele)

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele