2024. június 14., péntek

XI. Nemzetközi kutyaszánhúzó verseny Törökkanizsán

Újfent a Farkastanya adott otthont a versenynek

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériánkat ITT tekintheti meg.

A Sleddog Sport Club Serbia szombaton 11. alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Kutyaszáhúzó Versenyt Törökkanizsán. A helyszínre a versenyzők a kora reggeli órákban érkeztek, ahol forró tea, kávé és finom burek várta őket. A hőmérséklet 16–18 fok körül alakult szombaton, ami nem igazán kedvező a versenynek, hiszen ezek a kutyák inkább a hidegebb időjárást kedvelik. Karl Ágnes, a rendezvény egyik fő szervezője elmondta, hogy 59 versenyző érkezett ma a törökkanizsai Farkastanyára. Hozzátette, hogy a résztvevők Magyarországról, Bulgáriából, Szlovéniából, Oroszországból és Szerbiából érkeztek.

 

– Ami kuriózumnak számít, hogy az elmúlt világbajnokságon dobogós helyezéseket elért versenyzők is itt vannak, szóval igazi celebek is tiszteletüket teszik nálunk, aminek nagyon örülünk. Sok visszajáró versenyzőnk van, de akad olyan is, aki először jár Szerbiában ezen a versenyen. A pálya nagyjából 4.5 kilométer hossszú és picit változtattunk rajta, az előző évhez képest, mivel az elmúlt napok esőzései rendesen feláztatták az utakat. Összesen 10 kategóriában mérik össze gyorsaságukat a versenyzők, valamint a gyerek kategóriában korosztályok szerint külön versenyeznek a lányok és a fiúk. Egy komoly szponzorral is gazdagodtunk, akik a rajthoz és a célhoz szükséges felszerelést biztosították, valamint különböző ajándékokkal is támogatták a rendezvényt, ezért akik dobogós helyezést érnek el, azok nagyon szép nyereményeket vihetnek haza – mondta a szervező.
Felnőtt versenyekben volt fogat verseny, kerékpáros futam egy illetve két kutyával, valamint terep roller és futó kategória is. Az eseményt támogatta Törökkanizsa Önkormányzata, valamint helyi és külföldi vállalkozók.
 

Nyitókép: Összesen 59 versenyző vett részt a versenyen, fotó: Gergely Árpád