2024. június 14., péntek

Törökkanizsán a szükséges felújításokról

Az államigazgatási és önkormányzati miniszter szerint prioritás a városháza renoválása

Hétfőn Törökkanizsára látogatott Aleksandar Martinović államigazgatási és önkormányzati miniszter. Az önkormányzat vezetőivel tárgyalt, utána megtekintette a felújításra szoruló városházát, majd az egészségházba és a fűszerpaprika-termesztéssel foglalkozó Jovica Marjanović helybeli mezőgazdasági termelő gazdaságába is ellátogatott.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Aleksandar Martinović elmondta, hogy a dr. Radovan Uverić polgármesterrel és az önkormányzat vezetőivel lezajlott megbeszélésen mindenekelőtt a városháza felújításáról volt szó, ugyanis a 19. század második felében épített épület homlokzata és tetőszerkezete is felújításra szorul.
– A polgármesterrel megegyeztünk abban, hogy az önkormányzat elkészíti a felújításokhoz szükséges technikai dokumentációt, a közigazgatási és önkormányzati minisztérium pedig a jövő évi költségvetéséből pénzt különít el a tetőszerkezet felújítására – nyilatkozta Aleksandar Martinović, aki megjegyezte, hogy e beruházás összértéke 20 millió dinár.
Rámutatott arra is, hogy a városháza mellett a törökkanizsai egészségház is felújításra szorul. Az egészségügyi intézmény három épületben helyezkedik el, amelyeket a múlt század hatvanas éveiben építettek, és azóta nem nagyon javították őket.
– Törökkanizsa község saját forrásaiból pénzt fordít az egyik épület tetőszerkezetének a felújítására, de az egészségházat teljesen fel kellene újítani – mondta a miniszter, és ígéretet tett arra, hogy tájékoztatja a közbeszerzésekkel foglalkozó minisztert a fennálló helyzetről, a tartományi egészségügyi titkársággal pedig utánanéznek, hogy miképp tudnának ők is segítséget nyújtani.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele