2024. július 16., kedd

Ingyenes szűrővizsgálatok Topolyán, Kishegyesen és Pacséron is

Gyermekek esetében az esetleges mozgásszervi elváltozásokat próbálják felderíteni

Vasárnap, június 16-án újabb ingyenes szűrővizsgálatokat szerveznek Kishegyesen, Topolyán és Pacséron is. Felnőttek és gyerekek megjelenését is várják. Nem kell külön bejelentkezni, azok is igényelhetik, akiknek nincs egészségügyi biztosítása.

A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségügyi Központban vasárnap reggel 8 órától egészen 17 óráig várják az érdeklődőket. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy a vizsgálatok magukban foglalják a vérnyomás- és pulzusmérést, vérkép elkészítését, vércukorszint mérést és a tumormarkerek (CEA, Ca19-9, alfa-fetoprotein) meghatározását. Ugyanezen a napon a has és a medence ultrahangos vizsgálata is elérhető lesz.

A gyermekeket gyógytornász vizsgálja meg, és próbálja felfedni az esetleges mozgásszervi elváltozásokat. Amennyiben a szülők engedélyezik, a vércukorszintet is mérik gyermekek estében.

Ugyanezen a napon a pacséri rendelőben is végeznek vizsgálatokat, vérnyomás- és pulzusmérést, valamint vérvételt, vérkép- és vércukorszint analízist. Dr. Marko Martinović, a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház igazgatója elmondta, hogy ugyanezek a vizsgálatok, szintén 8 és 17 óra között a kishegyesi egészségházban is elérhetőek lesznek.

 

Nyitókép: A topolyai egészségház (Fotó: Tóth Péter felvétele)