2024. május 21., kedd

Az Aurora újabb sikere

Néhány év kihagyást követően a közelmúltban szervezték meg az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban a hagyományos Petőfi Sándor-szavalóversenyt, amelyen a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Beszédművészeti Műhelyének szavalói kiváló eredményeket értek el. Molnár Krekity Olga, a csoport vezetője és felkészítője a sikerek kapcsán elmondta, hogy az Aurora egész évi tevékenysége során mindig van a gyerekek tarsolyában egy-két olyan próza vagy vers, amivel sikerrel vehetnek részt egy-egy versenyen.
– Benei Rebeka a középiskolások mezőnyében versenyzett József Attila Amit a szíveddel látsz című, kevésbé közismert költeményével, és első helyezést ért el. A verset valójában egy másik megmérettetésre, Topolya testvérvárosa, a budapesti Lipótváros költészetnapi találkozójára készítette el, de úgy gondoltuk, ez nagyon jó alkalom lesz kipróbálni a közönség előtt – mondta Molnár Krekity Olga. 
– Az általános iskolások felső, 5–6. osztályos kategóriájában Dancsó Emma harmadik helyezést és arany minősítést kapott Romhányi József A teve fohásza című verséért, a zsűri pozitív véleményt alkotott a szavalatot illetően, ugyanis Romhányi-verset mondani nem könnyű. Rózsa Kincső az általános iskolások 7–8. osztályos kategóriájában harmadik helyezést ért el és ezüst minősítést érdemelt ki Fehér Ferenc Erdőtlen erdő című versével, a költemény egy akácról szó, természetesen emögött egyéb jelképes üzenet is áll – fogalmazott az Aurora stúdió vezetője. 
A topolyai Kodály Zoltán MMK Aurora Beszédművészeti Műhelyének szavalói jelenleg egy Romhányi József-műveket feldolgozó műsoros esten dolgoznak, emellett az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjére is készülnek, amelyre többen prózával és versekkel neveztek. A Népem költője elnevezésű köztársasági szintű versenyen a középiskolások közül Szabó Rebeka áll majd a tartományi döntő zsűrije elé.

Nyitókép: Az Aurora szavalói, Rindl Márton, Dancsó Emma, Szabó Vilmos és Benei Rebeka fellépésre várnak / forrás: Aurora Beszédművészeti Műhely